Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wimbledon 2021 | Ce șanse sunt ca Djokovic și Federer să se înfrunte iar în ultimul act

Cristian Mihală

Publicat 25/06/2021 la 15:03 GMT+3

În urma tragerii la sorți, principalii favoriți la cucerirea trofeului de la Wimbledon, Djokovic și Federer, sunt pe părți opuse ale tabloului. Astfel, cei doi campioni s-ar putea întâlni doar în finală.

Federer - Djokovic, finala Wimbledon 2019

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Timeea Franțescu
Duelul dintre favoritul principal al acestei competiții și cel mai titrat jucător al turneului ar putea avea loc în finală, dacă cei doi vor avea un parcurs perfect până în ultimul act.
Tragerea la sorți nu a venit cu vești bune pentru ambii sportivi. Dacă Djokovic poate respira puțin mai ușurat, neîntâlnind încă din primele tururi adversari cu un joc foarte puternic pe iarbă (excepție Anderson, dar uriașul sud-african e departe de forma care îl ducea în finala pierdută chiar în fața lui Nole, la All England Club) Federer nu se bucură de același avantaj. Elvețianul are competitori de temut pe partea sa de tablou, gata să îi stea oricând în cale campionului.
Novak va lupta în primul tur cu unul dintre beneficiarii unui wildcard, Jack Draper, tânărul britanic care s-a remarcat prin evoluția sa surprinzătoare de la Londra, în timp ce Federer îl va înfrunta pe Adrian Mannarino, jucător în fața căruia are șase victorii până acum, două dintre ele fiind obținute chiar la Wimbledon.
Greul pentru elvețian ar putea începe devreme, cu un potențial meci în turul trei împotriva lui Norrie, jucător aflat în formă bună, jucând finala la Queen's, în timp ce Nole l-ar putea întâlni pe Davidovich Fokina, pe care l-a învins de curând la Roma.

Jucătorii noii generații pot sta în calea lui Djokovic și Federer, începând din sferturi

Vorbind despre doi mari campioni, primele încercări cu adevărat dificile pentru aceștia ar trebui să apară abia în sferturile de finală, unde, dacă jucătorii își respectă statutul de capi de serie, cei doi vor înfrunta unii dintre cei mai buni reprezentanți ai noii generații. Rublev, finalistul de la Halle, ar putea fi adversarul lui Djokovic, în timp ce Federer l-ar confrunta pe Medvedev, locul trei mondial.
Exceptându-i pe cei doi, turneul este deschis, nefiind alți jucători cu un potențial clar de a cuceri trofeul. E adevărat că șansele cele mai mari le vor avea Tsitsipas, Zverev sau Medvedev, care au avut evoluții bune până acum în turneele de Grand Slam, însă a fost o pauză lungă în care nu s-au jucat turnee pe iarbă, ultima competiție fiind cea de la Wimbledon din 2019, astfel că pot apărea oricând noi jucători care să surprindă pe această suprafață.
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie-11 iulie și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo