Articol scris de Timeea Franțescu
Chiar dacă la Roland Garros trofeul a fost ridicat de unul dintre veteranii sportului alb, nu rămân neobservate evoluțiile impresionante ale tinerilor jucători. Zverev și Tsitsipas au făcut o semifinală de excepție pe zgura pariziană, iar, mai departe, în confruntarea cu liderul mondial, grecul a avut o evoluție ireproșabilă.
Nu mai este o surpriză pentru nimeni că marii campioni ai tenisului sunt puși tot mai des la încercare de noua generație, care, ușor-ușor, va cuceri circuitul ATP. Sunt 11 jucători de maxim 25 de ani prezenți în top 20, iar numărul acestora este în creștere. Mulți dintre ei au reușit deja victorii semnificative împotriva legendarului trio, Djokovic, Nadal și Federer.
Tenis
Ljubicic înlătură toate zvonurile legate de Federer, după retragerea din tenis: "Nu a murit nimeni!"
ACUM 4 ORE
Vin din urmă jucători excepționali care au armele necesare pentru a trece de marii campioni. Multe dintre turneele importante de anul acesta au fost câștigate de jucători tineri, reușind astfel să se afirme și să demonstreze că își merită locul printre elitele tenisului mondial.
Până acum, sezonul de iarbă este dominat de aceștia. Cu un turneu la Londra unde a triumfat Berrettini și o finală la Halle încheiată cu victoria lui Humbert, tinerii par tot mai hotărâți să cucerească sezonul de iarbă, în fața marilor campioni. La Halle, exceptându-l pe Basilashvili, jucătorii din semifnală au fost toți din noua generație, cel mai "bătrân " fiind Rublev, de 23 de ani.

Noua generație vrea să domine turneul de la Wimbledon

La Wimbledon, tinerii jucători vor avea mult de muncă pentru a le face față marilor campioni, însă aceștia au demonstrat de câte ori au avut ocazia că își merită locul în clasament și că, nu târziu, vor fi cei care vor domina circuitul.
Tot mai des apar probleme în rândul veteranilor, Nadal lipsește de la Wimbledon, Federer vine după o perioadă lungă de probleme medicale, chiar și Raonic, finalistul din 2016, care părea a avea un parcurs promițător la turneul londonez, și-a anunțat retragerea. Astfel, va fi ocazia perfectă pentru reprezentanții noi generații din tenis să dea tot ce au mai bun și să reușească victorii importante.
Jucători precum Tsitsipas, Zverev, Humblet sau Berrettini au șanse mari de a avea un parcurs senzațional. Ei vor crea, cu siguranță, mari probleme la cel de-al treilea Grand Slam al anului. Aceștia vin cu forțe proaspete, cu mai multă energie și cu o dorință arzătoarea de a se afirma printre marii jucători, așa că ediția aceasta de la Wimbledon, deși începe cu cei doi clasici ca favoriți, Djokovic și Federer, va suferi, cel mai probabil, rezultate neașteptate.
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie-11 iulie și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Rod Laver surprinde! De ce crede că nu a reușit Kyrgios să-l învingă pe Djokovic la Wimbledon
ACUM 20 ORE
Tel Aviv Watergen Open
Novak Djokovic a rupt tăcerea la Tel Aviv despre accidentarea de la mână: "Acum bat în lemn!"
ACUM O ZI