Murray, dublu campion la Wimbledon, ocupă în acest moment locul 124 mondial, ceea ce nu îi oferă o calificare automată. Scoțianul nu a mai jucat un meci la simplu la All England Club din 2017, atunci când a fost eliminat în sferturile de finală din cauza unei accidentări la șold, care i-a marcat cariera în ultimii ani.
Murray a jucat la dublu acum doi ani însă la această ediție el va participa la competiția de simplu după ce organizatorii de la Wimbledon au confirmat lista inițială a wild card-urilor, pe ea fiind prezente și Venus Williams dar și Katie Boultier, una dintre tinerele speranțe ale tenisului britanic.
Murray, în vârstă de 34 de ani, a început sezonul de iarbă cu o victorie în fața lui Benoit Paire la turneul de la Queen's.
Wimbledon
Wimbledon 2021: Rezumatul finalei Djokovic - Berrettini 6-7, 6-4, 6-4, 6-3
11/07/2021 LA 18:26
De cealaltă parte, Williams, în vârstă de 40 de ani, a câștigat Wimbledon de cinci ori pe parcursul carierei, ultima oară în 2008. Boultier se întoarce și ea după o perioadă lungă de absență din cauza unei accidentări.

Andy Murray, început perfect pe iarbă

Andy Murray a trăit o adevărată dramă în ultimii ani, suferind mai multe accidentări și operații, care l-au scos din circuit pentru perioade lungi. Totuși, scoțianul s-a încăpățânat să nu renunțe și continuă să fie competitiv.
Murray jucase numai 3 meciuri în turnee ATP în 2021 (o victorie și 2 înfrângeri), dar scoțianul s-a pregtit intens în ultimele luni pentru sezonul de iarbă, suprafață pe care a obținut cele mai mari performanțe ale carierei (2 titluri la Wimbledon și medalia de aur la Olimpiada din 2012).
Beneficiar al unui Wild Card, Murray a trecut de primul tur al turneului de la Queen's, învingându-l pe francezul Benoit Paire cu 6-3, 6-2, după o oră și 6 minute de joc.
Întrebat dacă este fericit să concureze din nou, scoțianul a fost la un pas să izbucnească în plâns: "Iubesc tenisul. Îmi place să joc (n.r. se oprește, fiind aproape să izbucnească în lacrimi). Îmi pare dău... Da, pentru a concura din nou am depus toată această muncă grea în ultimii ani."
Wimbledon 2021 va avea loc în perioada 28 iunie - 11 iulie și va fi transmis în direct pe canalele Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Verdictul lui Darren Cahill după finala Wimbledon! Câte titluri de Grand Slam mai câștigă Djokovic
11/07/2021 LA 17:32
Wimbledon
EXCLUSIV | Darren Cahill a anunțat la Wimbledon 2021 când revine Simona Halep pe terenul de tenis
11/07/2021 LA 17:29