Articol scris de Timeea Franțescu
Vineri are loc tragerea la sorți, iar, înainte de aceasta, Insider a făcut publică o statistică privind cele mai bune jucătoare pe iarbă, conform rezultatelor obținute de-a lungul carierei fiecăreia.
Printre jucătoarele cu cele mai bune rezultate pe iarbă se numără, bineînțeles, și jucătoarea noastră, Simona Halep, campioana din 2019 a trofeului de la Wimbledon. Cu un procentaj de peste 70% meciuri câștigate, având 36 de victorii pe cea mai rapidă suprafață, favorita doi la câștigarea turneului, este clasată printre cele mai de temut adversare.
US Open
Emma Răducanu le-a transmis românilor, prin bunica sa, un mesaj impresionant
15/09/2021 LA 12:43
De cine ar trebui să-i fie frică Simonei la Wimbledon
Cea care conduce detașat această categorie este nimeni alta decât Serena Williams, finalista din 2019 la All England Club și campioana a șapte titluri la marele turneu londonez. Cu un procentaj de peste 88% victorii pe iarbă (106 meciuri câștigate), americanca deține supremația pe această suprafață.
De asemenea, nici Petra Kvitova, care a cucerit de două ori turneul de la Wimbledon, nu se lasă mai prejos. Cehoaica are 56 de victorii, având un procentaj de peste 75%, ce o clasează pe locul doi în topul celor mai bune jucătoare active pe iarbă. Ajunsă până în sferturi la Bad Homburg, favorita principală la câștigarea acestui trofeu se va confrunta pentru loc în semifinală cu Podoroska..
Kerber este câștigătoarea din 2018 a turneului de la Wimbledon. Aceasta evoluează în prezent în sferturile de finală la Bad Homburg, unde o va întâlni pe Anisimova.Jucătoarea germană se poate lăuda cu un număr de 70 de meciuri câștigate pe iarbă, având un procentaj de peste 70%. Nu s-a ridicat în ultima perioadă la nivelul așteptat, a fost eliminată chiar din primul tur la Roland Garros, iar sezonul de iarbă a început cu stângul, fiind învinsă încă din al doilea meci la Berlin, de Victoria Azarenka. Cu toate acestea, jucătoarea din Germania are calitățile și experiența necesare pentru a avea un parcurs bun la turneul londonez.
Nici Ashleigh Barty nu este o adversară la îndemână pe această suprafață, în ciuda numărului relativ mic de meciuri jucate pe iarbă, doar 37 de partide. Campioană la juniori a celui de-al treilea Grand Slam al anului, jucătoarea care domină circuitul feminin are un proecntaj de peste 75% victorii obținute, clasându-se astfel printre jucătoarele de temut care vor păși pe iarba de la All England Club.
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie - 11 iulie și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
US Open
Răducanu-Mania în SUA! U-lu-i-tor: Emma l-a depăşit pe Djokovic
15/09/2021 LA 09:52
US Open
Clasamentul pentru Turneul Campioanelor: Emma Răducanu, salt uriaș. Cum arată TOP 10
13/09/2021 LA 09:12