articol de Timeea Franțescu
Elvețianul, în vârstă de 39 de ani, se află într-o perioadă dificilă a cariererei sale. După ce a trecut peste o accidentare ce l-a ținut o perioadă lungă departe de terenul de tenis, Roger este încă în căutarea ritmului său obișnuit de joc.
Chris Evert, deținătoare a 18 titluri de Grand Slam, susține că o posibilă calificare a lui Federer în finala de la Wimbledon ar fi o realizarea imensă pentru el, ținând cont de momentul carierei în care se află. Aceasta crede în șansa elvețianului de a cuceri trofeul, dar, totodată, vede finala ca fiind foarte greu de atins de către marele campion.
Wimbledon
Wimbledon 2021: Rezumatul finalei Djokovic - Berrettini 6-7, 6-4, 6-4, 6-3
11/07/2021 LA 18:26
”Cred că ar fi ceva fantastic dacă ar ajunge în finală. E posibil, bineînțeles, însă eu cred că va fi foarte, foarte greu pentru Roger să atingă din nou această performanță”, susține Chris Evert.

Federer - de prea mult timp în circuit?

Chris Evert explică înfrângerile suferite de marele campion, dar și de ce crede că ar fi o realizare foarte mare pentru acesta să mai atingă încă odată finala, în ciuda faptului că a câștigat turneul de șapte ori. Aceasta susține că oamenii nu înțeleg cât de greu este pentru jucători să ducă atât de multe meciuri consecutive, mai ales dacă joacă de foarte mult timp în competiții.
”M-am tot întrebat de Serena în ultimii patru ani dacă mai poate câștiga șapte meciuri consecutive. Oamenii s-a întreba ’de ce nu?’, însă ei nu înțeleg. Aceștia cred că te trezești în fiecare zi și joci cel mai bun tenis al tău. Nu se intâmplă așa, mai ales daca ai peste 20 de ani în de când participi la turnee, chiar 25 în cazul ei și al lui Roger”, a mai adăugat Evert.
Federer va evolua în primul tur al competiției de la All England Club contra lui Adrian Mannarino. Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie-11 iulie și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Verdictul lui Darren Cahill după finala Wimbledon! Câte titluri de Grand Slam mai câștigă Djokovic
11/07/2021 LA 17:32
Wimbledon
EXCLUSIV | Darren Cahill a anunțat la Wimbledon 2021 când revine Simona Halep pe terenul de tenis
11/07/2021 LA 17:29