articol de Timeea Franțescu
Roger Federer s-a întors pe terenul de tenis, după ce a ratat complet sezonul trecut din cauza unei accidentări la genunchi. Revenirea campionului nu a atins însă așteptările publicului, și, probabil, nici pe ale elvețianului, întrucât a jucat doar opt meciuri anul acesta, fără rezultate spectaculoase.
Expertul Eurosport Alex Corretja susține că Federer ar mai avea nevoie de câteva meciuri pentru a-și ridica nivelul, însă este nevoie ca recuperearea genunchiului să fie completă pentru a realiza acest fapt.
Wimbledon
Roger Federer și-a anunțat retragerea. TOP 10 puncte reușite la Wimbledon, turneul favorit
15/09/2022 LA 14:31
”Sunt îngrijorat că genunchiul său nu este recuperat 100% pentru că, așa cum este normal, mișcarea lui în teren nu este cea mai bună de până acum. Probabil are nevoie de ceva mai mult timp. Va fi oare suficient pentru a juca perfect la Wimbledon? Ei bine, are nevoie de o primă săptămână foarte bună pentru a-și intra în ritm, astfel va reuși să dea tot ce are mai bun în cea de a doua săptămână a competiției ”, a declarat Corretja.
Meciul greu din optimile de la Halle, unde elvețianul a fost învins în trei seturi de tânărul Auger- Aliassimi, i-a arătat lui Roger că totul devine din ce în ce mai greu în tenisul de elită. Noi jucători sunt pregătiți să-i creeze probleme în drumul său spre cucerirea celui de-al 21-lea titlu de Grand Slam, spre deosebire de anii anteriori când nu erau foarte mulți jucători ce-i stăteau în cale.
”Ne face să realizăm cât de greu e să revii după o accindetare. Cred că, dacă Roger își reintră în ritm, va fi un adversar foarte periculos, însă sunt mulți jucători gata să-i stea în cale, față de anii anteriori când erau doar doi sau trei astfel de adversari ”, susține Corretja.
Cu toate că Federer pare că deține întotdeauna controlul asupra situației, chiar și atunci când este dominat, Alex Corretja a reuțit să văzut mai departe de ce a lăsat Roger să se înțeleagă în acel meci, astfel acesta admite că limbajul corpului a vorbit de la sine despre starea fizică a elvețianului.
”Nu e vorba că nu a avut o atitudine bună pe teren, însă aceasta a arătat puțină îngrjorare pe fața sa, ceea ce nu vezi de obicei la Federer. El face să pară că totul este perfect, dar e normal să se întâmple nu fie așa în aceste momente”, a adăugat specialistul.

Andy Murray se află, de asemenea, într-o postură dificilă

După o perioadă lungă de accidentări, Andy Murray a revenit în competiții, însă Alex Corretja nu consideră că englezul ar trebui să-și facă așteptări prea mari de la turneele următoare.
Cred că va fi foarte dificil pentru el să revină la cea mai bună forma a sa. A dat tot ce a avut mai bun în trecut, însă acum ar trebui să joace doar pentru a se bucura de tenis, fără a-și crea așteptări prea mari”, a spus acesta.
Probleme care tind să tot apară în rândul marilor jucători de tenis sunt semne tot mai clare că noua generație va începe ușor-ușor să domine circuitul ATP, având armele necesare de a-i învinge pe marii campioni, așa cum susține și Corretja.
Este un semn pentru noi toți că noua geenrație vine din urmă, joacă bine, iar marii campioni nu-i pot învinge pentru că aceștia servesc mai puternic, lovesc mingea mai tare, sunt mai tineri”.
Wimbledon
Wimbledon 2021: Rezumatul finalei Djokovic - Berrettini 6-7, 6-4, 6-4, 6-3
11/07/2021 LA 18:26
Wimbledon
Verdictul lui Darren Cahill după finala Wimbledon! Câte titluri de Grand Slam mai câștigă Djokovic
11/07/2021 LA 17:32