Articol scris de Timeea Franțescu
După un început incredibil al sezonului de iarbă, Berrettini este văzut ca fiind unul dintre adversarii de temut pentru orice jucător la All England Club. Acesta a câștigat turneul de la Queen’s Club, fără să piardă vreun set până în finală, unde l-a învins pe britanicul Norrie.
Specialistul Tennishead, Luka Elliott, dezvăluie de ce statisticile spun că italianul este unul dintre principalii favoriți ai marelui turneu londonez.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 21 ORE
"Matteo Berrettini este o jucător puternic, de luat în calcul la Wimbledon. Săptămâna trecută a jucat la unul dintre cele mai înalte niveluri din cariera sa, care a dus chiar la cucerirea trofeului de la Queen’s Club. A servit foarte bine, astfel că serviciul său formidabil îl va face greu de învins la All England Club", a declarat expertul.

Serviciul este arma principală a italianului

În cadrul turneului de la Londra, serviciul lui Berrettini a fost la nivel înalt, fiind lovitura care l-a ajutat cel mai mult în această competiție. Și-a îmbunătățit mult serviciul, față de evoluțiile anterioare pe iarbă, așa cum susține și Luka Elliott.
"Berrettini a servit extrem de bine de-a lungul turneului de la Londra. A câștigat 77% din punctele de pe serviciul său, cu 6% mai mult decât în performanțele anterioare pe iarbă. Serviciul i-a fost doborât doar de două ori toată săptămâna, în timp ce a salvat 83% din mingile de break, cu 17% mai mult decât media sa", a spus acesta.
Returul, însă, nu este chiar punctul forte al italianului. Performanțele din sezonul actual nu au arătat o îmbunătățire majoră a acestei lovituri, menținându-și nivelul din anii precedenți în ceea ce privește punctele câștigate pe retur.
"Returul este ceva ce poate îmbunătăți. A câștigat 35% din punctele pe retur la Londra, adică are o creștere cu 1%. A convertit doar un sfert din mingile de break obținute, cu 10% mai puțin decât la celelalte turnee pe iarbă. Va trebui să îmbunătățească returul, mai ales la mingile de break, pentru a avea succes la Wimbledon", a mai spus expertul.

Berrettini, pregătit să-i facă față lui Djokovic

Cum Matteo Berrettini va fi un adversar greu de învins pe iarba londoneză, acesta ar putea face un meci bun chiar și în fața lui Novak Djokovic, care este văzut ca principal favorit la cucerirea trofeului. Bazându-se pe un serviciu bun și o lovitura de forehand incredibilă, italianul l-ar putea surprinde pe liderul mondial.
"Fără nicio îndoială, Djokovic este favorit la cucerirea titlului de la Wimbledon, dar Berrettini ar putea fi o adevărată amenințare pentru sârb, dacă va servi la fel de bine ca la turneul de la Queen. Acolo, el a cucerit trofeul ca și debutant, performață care nu a mai fost realizată din 1985, de la Boris Becker, care, mai târziu în acel an, a cucerit titlul și la Wimbledon. Va putea face Berrettini același lucru?", a adăugat Elliott.
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie - 11 iulie și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51