Articol scris de Alex Masgras
La turneul de la Roland Garros, Naomi Osaka a provocat o adevărată furtună după ce a anunțat că nu va mai participa la conferințele de presă. Jucătoarea din Japonia s-a retras înaintea turului al doilea după ce a fost amendată și amenințată cu excluderea de către organizatorii celor patru turnee de Grand Slam.
Acum, la aproape o lună și jumătate de la acel moment, Naomi Osaka a vorbit despre episoadele de depresie și despre conflictul cu presa. Naomi Osaka a vorbit în revista TIME despre evenimentele de la Roland Garros: "În momentul în care am ales să nu merg la conferințele de presă de la Roland Garros, trebuia să fiu pregătită pentru ce avea să urmeze. Am simțit o presiune enormă să îmi dezvălui simptomele, mai ales că presa și organizatorii nu mă credeau.
Roland Garros
Pliskova, ironie "pe față" pentru Osaka, după ce nipona a zis că nu e motivată să joace la Wimbledon
26/05/2022 LA 10:19
De asemenea, nu aș mai dori să mi se mai verifice în public istoricul medical, așa că voi cere presei mai multă intimitate și empatie data viitoare când ne vom întâlni. Sper ca oamenii să realizeze că uneori e ok să nu fii ok și că e bine să vorbești despre asta", a spus Osaka.

Naomi Osaka: "Trebuia să fiu pregătită pentru ce avea să urmeze"

De asemenea, Osaka a ținut să le mulțumească mai multor personalități care au susținut-o după retragerea de la Roland Garros. "Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut. Vreau să încep cu familia și prietenii mei care au fost grozavi. Nimic nu este mai important pentru mine decât relația cu ei. De asemenea, aș vrea să le mulțumesc și celor din spațiul public care au fost alături de mine precum Michelle Obama, Michael Phelps, Steph Curry, Novak Djokovic sau Megan Markle", a mai spus Naomi Osaka.
Pentru jucătoarea de 23 de ani urmează Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde va juca pentru prima oară de la Roland Garros, după ce aceasta nu a participat nici la turneul de la Wimbledon. "Jocurile Olimpice sunt în sine speciale dar să joc în fața japonezilor este un vis devenit realitate. Sper să îi fac mândri", a adăugat Osaka.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland Garros
Naomi Osaka nu știe dacă merge la Wimbledon, după eliminarea în turul 1 la Roland Garros: "E haos"
23/05/2022 LA 13:20
Roland Garros
Amanda Anisimova, victorie muncită cu Naomi Osaka! Japoneza, OUT în primul tur de la Roland Garros
23/05/2022 LA 10:48