Articol scris de Timeea Franțescu
Specialiștii îl consideră pe Federer favoritul doi la câștigarea trofeului de la Wimbledon, după liderul mondial Novak Djokovic. Cu toate că are doar opt meciuri jucate anul acesta, iar în turneul de pregătire de la Halle, elvețianul nu a putut să treacă de optimile de finală, fiind învins categoric de tânărul Auger-Aliassime, Federer are capacitatea de a avea un parcurs bun în cadrul competiției care urmează.
Todd Woodbridge, fostul mare jucător australian, are încredere în jocul lui Federer și în starea sa fizică, însă este de părere că factorul care îl va afecta cel mai mult pe elvețian va fi lipsa meciurilor din ultima perioadă.
US Open
De ce nu a reușit Djokovic "Calendar Grand Slam": "Participarea la Jocurile Olimpice, o mare eroare"
IERI LA 15:31
"Pregătirea fizică este bună, dar are nevoie de meciuri. Nu este ușor de trecut peste perioadă lungă petrecută în afara competițiilor, iar la Halle, turneul de pregătire pentru Wimbledon, a fost învins de tânărul canadian Felix Auger- Aliassime", a declarat Todd Woodbridge.
Prezența fanilor în tribune, esențială pentru Federer
În cadrul turneului de la Wimbledon, ca și în alte locuri, Federer s-a bucurat, poate mai mult decât oricare alt jucător, de susținerea fanilor din tribune, fiind un factor important din care elvețianul își lua forța pe teren. La Halle, unde Federer a suferit o înfrângere dureroasă, fanii nu au avut acces în tribune, acesta reprezentând unul dintre marile dezavantaje ale campionului.
Todd Woodbridge susține că un public activ la meciurile elvețianului de la Wimbledon, îl va ajuta pe Federer să reușească performanțe uimitoare și, totodată, îi va încurca pe adversarii săi.
"Cea mai grea parte la Halle a fost lipsa completă a publicului, un dezavantaj mare pentru Roger. El are nevoie de energia fanilor și cred că atunci când joacă, și adversarii săi simt că susținerea oamenilor se îndreaptă mai mult spre Federer", a mai spus australianul.
Tenis
2021, anul lui Novak Djokovic! Sârbul e doar al 5-lea jucător din istorie care reușește asta
22/09/2021 LA 16:04
Laver Cup
Cine câștigă a patra ediție a Laver Cup. Pariul lui Roger Federer înaintea evenimentului din Chicago
22/09/2021 LA 15:09