Andy Murray a obținut luni calificarea în turul 2 la Wimbledon 2021 după ce l-a învins în patru seturi pe Nikoloz Basilashvili. Britanicul, triplu campion de Grand Slam, a câștigat cu 6-4, 6-3, 5-7, 6-3, la capătul unui meci care a durat trei ore și 15 minute de joc.
Murray a avut mari probleme cu accidentările în ultimele sezoane, trecând inclusiv printr-o operație la șold, însă nu a renunțat la tenis, iar ieri a obținut o victorie importantă în fața sportivului georgian din top 30 ATP. Chiar dacă putea câștiga în trei seturi, având 5-0 în setul al treilea, Murray a avut nevoie de mai mult timp pentru a încheia partida de pe terenul central.
Mai mult decât atât, fostul lider mondial și-a anunțat prezența la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde merge să-și apere medalia de aur. Englezul s-a impus la ultimele două ediții ale JO, în 2012 și 2016.
Wimbledon
Wimbledon 2021: Rezumatul finalei Djokovic - Berrettini 6-7, 6-4, 6-4, 6-3
11/07/2021 LA 18:26

Mats Wilander a fost impresionat de Murray

”Ce meci minunat, de la primul până la ultimul punct. Murray și-a adt seama că trebuia să-și schimbe jocul, ceea ce este foarte greu de făcut. A arătat în al patrulea set că este în continuare un mare campion”, a declarat Wilander.
”Nu mi-a venit să cred când a pierdut avansul din al treilea set. La acele puncte importante din al treilea set a devenit prea pasiv, nu poți să faci asta, trebuie să ataci și să-ți învingi oponentul.
A trebuit să se întoarcă la ce făcea la începutul meciului și sigur se gândea că dacă pierde aceste meci, s-ar putea să nu mai joace niciodată la Wimbledon. Ar fi fost foarte dureros. Cred că avea nevoie de un astfel de meci. Avem nevoie și vrem ca el să facă performanță. Murray trebuie să treacă prin astfel de meciuri. Urăște să piardă și și-a dat seama că trebuia să se schimbe în al patrulea set și să fie agresiv iar”, a adăugat Wilander.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Wimbledon
Verdictul lui Darren Cahill după finala Wimbledon! Câte titluri de Grand Slam mai câștigă Djokovic
11/07/2021 LA 17:32
Wimbledon
EXCLUSIV | Darren Cahill a anunțat la Wimbledon 2021 când revine Simona Halep pe terenul de tenis
11/07/2021 LA 17:29