Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#SONDAJ Cât de departe ajunge Sorana Cîrstea la Wimbledon? Românca, lăudată de site-ul WTA după victoria memorabilă

Bianca Dumitru

Actualizat 02/07/2021 la 12:00 GMT+3

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la Wimbledon 2021 după ce a reușit o victorie senzațională în fața Victoriei Azarenka, scor 7-6 (5), 3-6, 6-4. După meci, site-ul WTA a lăudat-o pe româncă, amintind de rezultatele bune obținute de ea în acest an.

Sorana Cîrstea, la Wimbledon 2019

Credit imagine: Eurosport

Sorana Cîrstea și-a egalat cel mai bun rezultat la Wimbledon, calificându-se în turul 3 după ce a învins-o pe Victoria Azarenka în trei seturi, scor 7-6 (5), 3-6, 6-4.
Cât de departe va ajunge Sorana Cîrstea la Wimbledon 2021?
După victoria memorabilă de la Wimbledon 2021, Sorana Cîrstea a fost lăudată de site-ul WTA, care a vorbit despre rezultatele româncei din acest an, amintind în același timp și de cele mai bune performanțe obținute de-a lungul carierei.
"Fosta jucătoare din top 25 WTA a venit la Wimbledon după ce a renăscut în 2021 – și-a trecut în acest an în palmares al doilea titlu WTA al carierei, la Istanbul, după o pauză de 13 ani, a jucat finală la Strasbourg și a ajuns în optimi la Roland Garros.
După ce a început sezonul pe locul 80, acum e pe 45 WTA și va continua să urce după ce a eliminat-o suprinzător pe a 12-a favorită de la Wimbledon 2021, Azarenka. A fost o victorie izbăvitoare după ce Cîrstea pierduse precedentele trei întâlniri cu Azarenka", a fost mesajul postat pe site-ul WTA.
Înaintea duelului din turul 2 de la Wimbledon 2021, sportiva din Belarus avea 3-0 în meciurile directe cu Sorana Cîrstea, învingând-o de două ori în 2008, în turul 2 la Roland Garros, scor 6-0, 6-0, și în turul 2 la Wimbledon, scor 6-1, 6-3, și o dată în 2009, în turul 3 de la Wimbledon, scor 7-6 (2), 6-3.

Aplaudată și după meciul cu Azarenka

Sorana Cîrstea a oferit un interviu pe teren imediat după partidă, iar primele cuvinte ale româncei au stârnit aplauzele publicului londonez.
"Trebuie să vă spun... Eu joc tenis profesionst de la 16 ani, dar trebuie să vă spun că aceasta a fost cea mai bună atmosferă pe care am întâlnit-o! Cred că acesta a fost cel mai bun meci al meu din acest an. Este pentru prima oară când câștig cu Vika. Este o jucătoare incredibilă, foarte greu de jucat împotriva ei. Când am văzut tragerea la sorți nu zâmbeam... Dar cred că am jucat foarte agresiv și am încercat să îmi fac jocul și a mers. Cred că publicul m-a ajutat foarte mult. Nu cred că m-am mai bucurat de un meci ca astăzi", a declarat românca.
În următoarea partidă de la Wimbledon 2021, Sorana Cîrstea o va înfrunta pe Emma Răducanu, locul 338 WTA, care a învins-o pe Marketa Vondrousova (locul 42 WTA) în două seturi, 6-2, 6-4.

Traseul virtual al Soranei Cîrstea

  • Turul 3: Emma Răducanu
  • Optimi: Jelena Ostapenko
  • Sferturi: Barty / Krejcikova
  • Semifinale: Muchova / Gauff / Kerber
  • Finală: Ka. Pliskova / Muguruza / Swiatek / Sabalenka
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo