În primul tur de la Wimbledon 2021, Roger Federer îl va întâlni pe Adrian Mannarino pentru a șaptea oară în circuit, elvețianul conducând cu 6-0 la întâlnirile directe. Marele campion din Țara Cantoanelor va împlini peste o lună, în august, 40 de ani, iar planurile sale în circuit sunt încă numeroase în ciuda vârstei.
De opt ori campion la All England Club, Roger Federer le-a povestit jurnaliștilor prezenți la Wimbledon că Pete Sampras a crezut că elvețianul se va retrage din circuit la 31/33 de ani, pe când Roger împlinea 30 de ani. Acum, la aproape 40 de ani, Federer spune că se simte împlinit cu cariera pe care a avut-o și cu șansele de care a profitat.

Pete Sampras a crezut că Federer va renunța la tenis la 33 de ani

Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51
"Îmi amintesc o conversație pe care am avut-o cu Pistol acum 10 ani. Se întreba atunci cât combustibil mi-a mai rămas în rezervor. Asta se întâmpla când eu de abia împlinisem 30 de ani. El credea că pentru mine se apropie sfârșitul doar pentru că lui i se părea foarte greu ca la 31-33 de ani, cu cariera pe care am avut-o, cu toate sacrificiile făcute, să continui să joc la cel mai înalt nivel pentru mai multe sezoane.
Cred că m-am bucurat foarte mult de circuit în fiecare sezon. Mi-au plăcut călătoriile, Mirka a fost mereu alături de mine și ne-am distrat de fiecare dată. Copiii au fost și ei prezenți echipa m-a susținut. Am reușit în acest mod să perseverez și să găsesc părțile frumoase în orice", a spus Roger Federer la conferința de presă.
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie - 11 iulie și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Carlos Alcaraz - Roger Federer, un duel așteptat! "Ar fi trist dacă nu ar avea șansa să-l înfrunte"
13/05/2022 LA 12:23
Tenis
Interviul viral oferit de Carlos Alcaraz la doar 12 ani! Ce turnee visa atunci să câștige
09/05/2022 LA 10:51