În primul tur de la Wimbledon 2021, Roger Federer îl va întâlni pe Adrian Mannarino pentru a șaptea oară în circuit, elvețianul conducând cu 6-0 la întâlnirile directe. Marele campion din Țara Cantoanelor va împlini peste o lună, în august, 40 de ani, iar planurile sale în circuit sunt încă numeroase în ciuda vârstei.
De opt ori campion la All England Club, Roger Federer le-a povestit jurnaliștilor prezenți la Wimbledon că Pete Sampras a crezut că elvețianul se va retrage din circuit la 31/33 de ani, pe când Roger împlinea 30 de ani. Acum, la aproape 40 de ani, Federer spune că se simte împlinit cu cariera pe care a avut-o și cu șansele de care a profitat.

Pete Sampras a crezut că Federer va renunța la tenis la 33 de ani

Laver Cup
Cine câștigă a patra ediție a Laver Cup. Pariul lui Roger Federer înaintea evenimentului din Chicago
IERI LA 15:09
"Îmi amintesc o conversație pe care am avut-o cu Pistol acum 10 ani. Se întreba atunci cât combustibil mi-a mai rămas în rezervor. Asta se întâmpla când eu de abia împlinisem 30 de ani. El credea că pentru mine se apropie sfârșitul doar pentru că lui i se părea foarte greu ca la 31-33 de ani, cu cariera pe care am avut-o, cu toate sacrificiile făcute, să continui să joc la cel mai înalt nivel pentru mai multe sezoane.
Cred că m-am bucurat foarte mult de circuit în fiecare sezon. Mi-au plăcut călătoriile, Mirka a fost mereu alături de mine și ne-am distrat de fiecare dată. Copiii au fost și ei prezenți echipa m-a susținut. Am reușit în acest mod să perseverez și să găsesc părțile frumoase în orice", a spus Roger Federer la conferința de presă.
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie - 11 iulie și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Nadal: "Trec printr-un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru"
IERI LA 08:58
Tenis
Roger Federer, nerăbdător să revină în competiții! Ce spune despre parcursul lui Djokovic din 2021
20/09/2021 LA 14:17