Articol scris de Timeea Franțescu
Toni Nadal a vorbit despre șansele nepotului său de a termina cariera cu cel mai mare număr de trofee de Grand Slam cucerite. Acesta l-a antrenat pe marele campion o bună perioadă din cariera sa, din copilărie, până în 2017, iar, în prezent, îl pregătește pe Felix Auger-Aliassime, locul 19 mondial.
Rafael Nadal, deținătorul a 13 trofee de Roland Garros, a fost învins anul acesta în semifinala turneului francez de liderul mondial, Novak Djokovic. După un maraton de peste patru ore, speranța lui Rafael Nadal de a cuceri cel de-al 21-lea trofeu de Grand Slam la această ediție a competiției, s-a năruit.
Laver Cup
Rafa Nadal, propunere inedită pentru Roger Federer înaintea noului sezon competițional
ACUM 14 ORE
Odată cu eșecul de la Paris, Toni Nadal a declarat că și-a schimbat părerea în ceea ce privește viitorul deținător al recordului, șansele lui Rafa micșorându-se considerabil.
"Adevărul este că, înainte de turneul de la Roland Garros de anul acesta, îl vedeam pe Rafa favorit, dar acum lucrurile s-au schimbat puțin", a declarat acesta.

"Va fi tot mai dificil!"

Nadal este la egalitate cu Federer, ambii dețin câte 20 de trofee de Grand Slam, iar titlul de la Roland Garros i-a adus lui Djokovic cel de-al 19-lea titlu important al carierei, astfel că sârbul este la doar un pas de recordul celor doi mari rivali ai săi.
De acum, Toni Nadal consideră că trofeele vor fi tot mai greu de cucerit, iar competițiile de anul acesta de la Wimbledon și US Open vor fi esențiale în ceea ce privește jucătorul care va deține supremația.
"Turneele de la Wimbledon și US Open vor fi cele care vor stabli cât de cât lucrurile pentru că, de acum, în fiecare an va fi tot mai dificil de a câștiga", susține Toni Nadal.
Motivul care i-ar împiedica pe cei trei să mai fie favoriți principali la cucerirea trofeelor de Grand Slam în anii următori este acela că jucătorii noii generații vin cu forțe proaspete. Aceștia au arătat deja că le pot face față veteranilor.
"Tsitsipas a fost la un pas de a-l învinge pe Djokovic la Paris, Medvedev și Zverev au făcut-o deja, iar Sinner și Musetti vor reuși curând", a mai adăugat spaniolul.

Toni Nadal crede în șansele lui Djokovic de a reuși un Golden Slam anul acesta

În sezonul actual, Djokovic pare a fi jucătorul cel mai în formă, mai ales raportat la rezultatele celorlați doi mari campioni. Sârbul a cucerit deja două trofee de Grand Slam în acest sezon, la Australian Open și Roland Garros. Nici la Wimbledon, turneu în care intră cu statutul de favorit, nu pare a avea un competitor capabil să-i stea în cale, cel puțin nu până în ultimul act, unde l-ar putea înfrunta pe rivalul său, Roger Federer.
Astfel, Toni Nadal consideră că Nole poate cuceri anul acesta toate cele patru trofee de Grand Slam, pentru a realiza faimosul Golden Slam, performanță realizată și în anii anteriori de către sârb.
"E foarte greu, dar este posibil pentru că Djokovic este liderul mondial", consideră Toni Nadal.
Tenis
Darren Cahill, cap de listă pentru a fi noul antrenor al Emmei Răducanu
ACUM 16 ORE
US Open
De ce nu a reușit Djokovic "Calendar Grand Slam": "Participarea la Jocurile Olimpice, o mare eroare"
23/09/2021 LA 15:31