Timeea Franțescu
Rafael Nadal, câștigătorul a 13 trofee de Roland Garros, a fost eliminat în semifinala turneului francez, după un maraton de peste patru ore împotriva liderului mondial, Novak Djokovic. Înfrângerea a venit ca o mare dezamăgire pentru regele zgurii, care spera la cucerirea celui de-al 21-lea titlu de Grand Slam. Toni Nadal a declarat că spaniolul a fost afectat, dar consideră că este ceva normal după o asemena înfrângere.
"O pierdere la Roland Garros este întotdeauna dureroasă, mai ales dacă ai câștigat titlul de 13 ori. Nu este prima înfrângere a lui Rafael, a pierdut jocuri mai dificile în finale, dar este normal să fie puțin afectat. Nu ai cum să pierzi un meci ca cel din semifinala de la Paris și să fii fericit", a spus spaniolul.
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | Încep optimile de finală! Cele mai importante dueluri ale zilei
ACUM 2 ORE
Ulterior, Rafael Nadal și-a anunțat retragerea de la Wimbledon, dorind să-și protejeze corpul. Întrebat în cadrul unui interviu dacă se aștepta la această decizie din partea nepotului său, Toni Nadal a recunoscut că a fost luat prin surprindere. Știa că are câteva probleme, dar nu s-a gândit că va fi cazul unei retrageri.
"M-a surprins. Este adevărat că a avut câteva mici probleme, dar credeam că va juca", a declarat acesta.

Toni Nadal îi vede pe Djokovic și Federer favoriți la câștigarea turneului de la Wimbledon

Deși susține că va fi greu pentru Roger să revină în forță pe terenul de tenis, acesta este de părere că elvețianul poate bate pe oricine, cât timp menține un nivel ridicat de joc. În ceea ce-l privește pe Djokovic, consideră că îi va fi dificil, dar faptul că este lider mondial vorbește de la sine despre șansele acestuia la turneul londonez.
"Federer are suficiente calități pentru a învinge pe oricine, însă nu știu este dacă este capabil să joace meciuri de intensitate mare timp de două săptămâni. Cu Roger te poți aștepta la orice...Pentru Djokovic va fi dificil să câștige ,dar este posibil pentru că e numărul unu mondial", a spus spaniolul.
Toni Nadal, nemulțumit de jocul lui Rafa de la Roland Garros
Fostul antrenor al spaniolului consideră că nivelul de joc al acestuia a scăzut față de anul trecut. În ciuda meciurilor bune făcute de Nadal la Roland Garros, unchiul său nu este de părere că a jucat la un nivel ridicat, având peste 50 de erori neforțate în partida contra sârbului.
"Nu l-am găsit la un nivel ridicat. Este adevărat că a câștigat puncte foarte bune, dar Rafael a eșuat mai mult decât în mod normal. A comis 55 de erori neforțate și asta i-a ușurat munca lui Djokovic. Dacă te uiți la numerele lui Rafa din 2020 și la cele din 2021, există o diferență destul de mare. Nu pot spune că am văzut un joc incredibil de bun", a adăugat unchiul campionului iberic.
Roland Garros
Rafa Nadal, nemulțumit de organizatorii de la Roland Garros! Ce reproș are super-campionul spaniol
IERI LA 09:29
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | S-au terminat toate meciurile din turul 3! Cum arată tablourile optimilor
IERI LA 07:03