Articol scris de Timeea Franțescu
La ultimele două ediții ale turneului londonez, Serena a pierdut șansele de a-și extinde palmaresul cu un nou trofeu de Grand Slam, fiind învinsă de Angelique Kerber, în 2018, și de Simona Halep, în 2019. Astfel, jucătoarea americană revine anul acesta la All England Club cu gândul de a cuceri marele titlu.
Chris Evert, câștigătoare a 18 turnee de Grand Slam, o vede pe Serena având un parcurs bun la Wimbledon, atât suprafața, cât și experiența, fiind mari avantaje pentru aceasta.
Tenis
Bollettieri, sfat pentru Emma Răducanu! De ce nu poate fi considerată încă o mare campioană
ACUM 14 ORE
"Cea mai mare șansă a Serenei de a cuceri încă un Grand Slam este, cu siguranță, pe iarbă. A câștigat mai mult decât orice altă jucătoare pe această suprafață. Are mai multă experiență și insticte mai bine definite pe iarbă, față de restul jucătoarelor active", a declarat Chris Evert.

Chris Evert crede în șansa Serenei de a cuceri trofeul

Deși fostul lider mondial are calitățile necesare de învinge orice jucătoare din circuit, anul acesta vine cu avantaje suplimentare pentru Serena. Adversarele principale ale acesteia traversează perioade dificile și vin la Wimbledon fără multe meciuri jucate pe iarbă.
"Ash Barty nu a jucat niciun turneu de pregătire, a fost accidentată. Naomi Osaka, marea adversara a Serenei nu joacă, iar Simona Halep, care a învins-o în urmă cu doi ani, vine, de asemenea, după o accidentare și fără meciuri în competițiile de pregătire... Aceasta e șansa ei cea mare", susține Evert.
Deși Serena Williams va intra în turneu ca a opta favorită la cucerirea trofeului, Chris Evert nu le vede pe restul competitoarelor ca pe adevărate amenințări pentru aceasta.
"Sabalenka, Kenin, Andreescu, Krejcikova, Pliskova, niciuna din ele nu fost vreodată văzută ca fiind o jucătoare excelentă pe iarbă și nici nu au avut rezultate excepționale pe această suprafață", a mai adăugat marea campioană.
Tenis
Cât câștigă în prezent Emma Răducanu din contractele cu Nike și Wilson și ce oferte are pe masă
ACUM 15 ORE
Tenis
Simona Halep, dezvăluiri despre relația pe care o are cu Emma Răducanu: "Ne-am întâlnit, mi-a scris"
18/09/2021 LA 21:17