Lumea tenisului este împărțită în două de hotărârea luată de șefii Grand Slam-ului de la Wimbledon, aceea de le interzice jucătorilor ruși și bieloruși să participe la ediția din acest an. Decizia este considerată una mult prea dură și a fost condamnată de ATP și WTA, dar forurile conducătoare sunt legate de mâini în această speță, deoarece turneele de Grand Slam nu se află sub egida lor.
Primul jucător rus care a reacționat după anunțul de marți a fost Andrey Rublev. Al 8-lea jucător al lumii consideră discriminatorie decizia organizatorilor de la Wimbledon și în același timp inutilă, deoarece nu va rezolva nimic. Rusul a transmis că britanicii puteau ajuta mai mult Ucraina dacă ar fi donat premiile pentru victimele războiului.
"Motivele invocate nu au niciun sens, nu sunt logice. Ceea ce se întâmplă este discriminare totală împotriva noastră. Interzicerea jucătorilor din Rusia și Belarus nu va avea niciun efect. Mai bine donau premiile pentru ajutor umanitar, pentru familiile care suferă, pentru copii. Așa ar fi făcut ceva pozitiv pentru Ucraina. Tenisul ar fi primul și singurul sport care ar dona întreaga sumă din premii! Dacă făceau asta ar fi obținut cei de la Wimbledon toată gloria", a spus Rublev, citat de BBC.
Wimbledon
Kyrgios a lăsat modestia la o parte! Australianul se consideră cel mai bun jucător pe iarbă din lume
12/05/2022 LA 16:07
E CORECTĂ DECIZIA ENGLEZILOR DE A LE INTERZICE RUȘILOR ȘI BIELORUȘILOR PARTICIPAREA LA WIMBLEDON?

Djokovic nu e de acord cu decizia celor de la Wimbledon

Novak Djokovic se numără printre primii jucători importanți din circuit care au vorbit deschis despre acest subiect. Liderul ATP a punctat că politica nu ar trebui să interfereze cu sportul și a a evidențiat că sportivii nu au nicio vină în acest război, motiv pentru care nu consideră că ar trebui să aibă de suferit de pe urma lui.
"Voi fi întotdeauna primul care va condamna războiul. Ca un copil al războiului, știu ce fel de traumă emoțională lasă un război. Noi, cei din Serbia, știm ce s-a întâmplat aici în 1999, oamenii de rând suferă întotdeauna, am avut o mulțime de războaie în Balcani. Acestea fiind spuse, nu pot să fiu de acord cu decizia organizatorilor de la Wimbledon. Nu este vina sportivilor. Când politica interferează cu sportul, de obicei nu iese bine", a declarat Novak Djokovic.
În schimb, ucrainenii au salutat la unison decizia luată de cei de la Wimbledon, considerându-se că numai așa se va pune presiune pe sportivii ruși care nu au luat atitudine cu privire la agresiunea Rusiei în Ucraina.
Wimbledon
Novak Djokovic, luat la țintă de legendarul Kasparov: "E nepotrivit ca un sârb să spună asta"
26/04/2022 LA 16:05
Roland-Garros
Carlos Alcaraz, debut impresionant la Roland Garros. A cedat doar 6 gameuri în primul tur
ACUM 16 MINUTE