Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic coboară pe locul 7 ATP, după Wimbledon! Sârbul și Berrettini, marii pierzători la "masa verde"

Cristian Mihală

Publicat 13/06/2022 la 12:59 GMT+3

Novak Djokovic și Matteo Berrettini vor fi mari pierzători ai deciziei ATP de a nu acorda puncte la Wimbledon 2021. Nole va coborî până pe locul 7 ATP, în timp ce italianul va părăsi TOP 10, urmând a aluneca până pe poziția a 15-a sau a 16-a.

Novak Djokovic

Credit imagine: AFP

Turneul de la Wimbledon e viitorul mare turneu în ATP, iar concurența se anunță feroce. Djokovic vrea revanșa, după ce la Australian Open nu i s-a permis să participe, iar la Roland Garros nu a avut nicio șansă în fața lui Nadal. Rafa visează la "Marele Șlem" deja, performanță inaccesibilă tuturor de la marele Rod Laver, în timp ce Alcaraz vrea să demonstreze că turneele de Mare Șlem nu sunt o pălărie prea mare pentru el.
Dacă pe iarba londoneză cu siguranță vom avea spectacol, în clasament vom asista la niște mișcări interesante, cauzate de altceva decât factorul sportiv. Djokovic, omul care a dominat categoric ultimii ani în tenisul mondial, fiind mai mereu pe primul loc, va coborî până pe 7 după competiția de la All England Club. Nole a ajuns deja pe 3, după ce punctele aferente Roland Garros 2021 (turneu câștigat) s-au șters și va mai pierde 2000 de puncte și după Wimbledon.
Acest fapt se datorează deciziei ATP de a nu acorda puncte pentru Wimbledon 2022. Totul în contextul în care jucătorii din Rusia și Belarus nu au voie să participe, din cauza climatului politic existent. Pentru a nu se crea schimbări nenaturale în cele două ierarhii - ATP și WTA - cele două foruri au decis să nu acorde puncte pentru al 3-lea turneu de Mare Șlem al anului. Astfel, Djokovic va coborî până pe 7, independent de ce se va întâmpla în competiția propriu-zisă.
Djokovic va părăsi top 5 ATP pentru prima oară în ultimii patru ani: tocmai în august 2018 el nu a fost între cei mai buni 5 din lume (poziția a 6-a), fiind atunci devansat de Nadal, Federer, Del Potro, Zverev și Kevin Anderson. Din fericire pentru Nole, foarte probabil după Wimbledon va urma o remontada, în contextul în care Medvedev are foarte multe puncte de apărat, iar sârbul nu a avut niște rezultate care să impresioneze pe final de 2022. Totuși, obiectivul de a reveni pe locul 1 ATP până la finalul anului pare în mare pericol.

Berrettini, out din top 15 ATP după Wimbledon

Alt mare pierzător al acestor decizii va fi Matteo Berrettini, finalistul de anul trecut. Revenit în competiții după accidentare, italianul anunță un Wimbledon 2022 de calitate, dacă e să ne raportăm la faptul că a câștigat ieri turneul de la Stuttgart. Dar și lui îi vor fi șterse puncte importante după Wimbledon, 1200, astfel că va coborî în clasament până pe poziția a 16-a (în funcție de ce se mai întâmplă până la competiția de la All England Club, ar putea să coboare doar până pe 15). Matteo Berrettini va avea după competiția din capitala Angliei doar 2370 puncte, locul lui în TOP 10 urmând a fi luat de Cameron Norrie, care a făcut doar tur 3 în 2021 la Wimbledon.
Ce puncte pierd jucătorii de top 10, după Wimbledon
  • Novak Djokovic - titlu - 2000 de puncte
  • Matteo Berretini - finală - 1200 puncte
  • Felix Auger-Aliassime - sferturi - 360 puncte
  • Daniil Medvedev - turul 4 - 180 puncte
  • Alexander Zverev - turul 4 - 180 puncte
  • Andrey Rublev - turul 4 - 180 puncte
  • Carlos Alcaraz - turul 2 - 45 puncte
  • Stefanos Tsitsipas - turul 1 - 10 puncte
  • Casper Ruud - turul 1 - 10 puncte
  • Rafael Nadal - nu a participat - 0 puncte
Cum va arăta clasamentul ATP după Wimbledon
1. Daniil Medvedev - 7770 puncte
2. Alexander Zverev - 6895
3. Rafael Nadal - 6525
4. Casper Ruud - 5040
5. Stefanos Tsitsipas - 4935
6. Carlos Alcaraz - 4848
7. Novak Djokovic - 4770
8. Andrey Rublev - 3945
9. Felix Auger-Aliassime - 3859
10. Cameron Norrie - 3365
Turneul de Grand Slam de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi trasmis exclusiv în România de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo