Novak Djokovic arată din ce în ce mai bine pe iarba de la Wimbledon. Sârbul nu i-a dat nicio șansă conaționalului Miomir Kecmanovic în meciul din turul 3, câștigând în minim de seturi, scor scor 6-0, 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 54 de minute de joc.
La finalul partidei, Djokovic a fost protagonistul unui moment neobișnuit pentru el. Fără să fi avut vreun motiv, sârbul nu a dat mâna cu arbitrul de scaun, care i-a aruncat o privire destul de tăioasă. La conferința de presă, Djokovic a fost întrebat de ce a refuzat să-l salute pe oficial, iar acesta a părut foarte mirat, menționând că a uitat pur și simplu și că își va cere iertare pentru asta. Ca o scuză, campionul ultimelor 3 ediții de la Wimbledon a invocat protocolul anti-Covid din ultimul an și jumătate, care prevedea ca jucătorii să nu mai dea mâna cu arbitri, lucru care i-a intrat în obișnuiță.
"Chiar nu am făcut-o?! A, de aceea s-a uitat la mine așa după aceea, atunci am început să mă gândesc dacă i-am strâns mâna sau nu... Îmi voi cere scuze, nu a fost nimic personal. Ni s-a interzis să dăm mâna timp de mai bine de un an, cred că de aceea", a spus Djokovic, citat de firtsportz.com.
Tenis
Andy Roddick știe cine e jucătorul care se poate compara cu Federer, Nadal & Djokovic: "E singurul"
IERI LA 11:54

Novak Djokovic nu e de acord cu o regulă nouă de la Wimbledon

La aceeși conferință de presă, Djokovic a vorbit despre schimbările operate de organizatorii de la Wimbledon pentru ediția din acest an. Aceștia au renunțat la două tradiții vechi de zeci de ani. În primul rând, s-a renunțat la ziua liberă din mijlocul competiției, lucru cu care Djokovic s-a declarat perfect de acord.
Totuși, Nole a spus că nu poate accepta faptul ca unii jucători să se antrenze pe arena centrală de la All England Club, înaintea startului oficial al competiției. Până acum, iarba de pe central era călcată în premieră abia în prima zi de concurs, când campionul en-titre avea onoarea să deschidă "balul".
"Mă bucur că Wimbledon a schimbat această regulă și acum jucăm duminica. Este destul de uimitor cum se schimbă regulile, când vorbim despre un eveniment tradițional. Cred că e bine că sunt deschiși la anumite inovații. Astăzi, purtarea echipamentului complet alb și lipsa sponsorilor sunt lucruri foarte rare, de exemplu, mai ales în lumea în care trăim. Ceea ce nu pot să accept niciodată este posibilitatea antrenamentelor pe terenul central înainte de începerea turneului. Niciodată nu am crezut că cineva ar putea să intre pe gazon înaintea campionului în curs", a spus Djokovic.
Djokovic va reveni duminică pe teren la Wimbledon, când îl va întâlni pe Tim Van Ritjhoven. Olandezul de 25 de ani nu câștigase niciun meci în circuitul ATP până acum două săptămâni, când a surprins întreaga lume a tenisului prin cucerirea titlului la s-Hertogenbosch, învingându-l în finală pe Medvedev, în 2 seturi.
https://i.eurosport.com/2022/07/02/3402371.jpg
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Tenis
OFICIAL | Novak Djokovic, OUT și de la Cincinnati, după Montreal! Situație imposibilă pentru sârb
IERI LA 16:31
Tenis
SUA: "Nevaccinații, tratați ca vaccinații!" Ce se întâmplă cu Novak Djokovic înainte de US Open
12/08/2022 LA 15:06