Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

John McEnroe, sugestie riscantă pentru Rafa Nadal: "Eu asta aș face dacă aș viza Calendar Slam-ul"

Nicu Savin

Actualizat 25/06/2022 la 10:24 GMT+3

John McEnroe consideră că Rafael Nadal ar trebui să-și asume orice risc pentru a încerca să câștige la Wimbledon și US Open în acest an și să devină primul om de la Rod Laver încoace care se impune în toate cele 4 turnee de Grand Slam într-un an calendaristic.

Eurosport expert John McEnroe and Rafael Nadal at the French Open

Credit imagine: Getty Images

Rafael Nadal a câștigat primele două turnee de Grand Slam ale sezonului, Australian Open și Roland Garros, iar ibericului i s-a deschis oportunitatea de a forța Calendar Slam-ul (câștigarea celor 4 turnee majore într-un an). Deși a avut mari probleme medicale la Paris, Rafa a urmat un tratament care se pare că a dat roade, iar pregătirea sa pentru Wimbledon a decurs neașteptat de bine.
Ibericul are un traseu infernal la All England Club și numai dacă va fi 100% apt din punct de vedere fizic poate fi considerat favorit la cucerirea trofeului. Starea sa de sănătate este însă o mare enigmă, nu pentru că Rafa nu vorbește despre acest lucru, ci pentru că problemele create de sindromul Muller-Weis pot oricând să reapară și să-i afecteze jocul.
Citește și:

John McEnroe: "Dacă aș fi Nadal, aș continua să-mi injectez piciorul"

La Roland Garros, "Matadorul" a apelat la injecții înainte de fiecare meci pentru a putea juca. Astfel, piciorul său era anesteziat complet și nu mai simțea durerea. După finala câștigată cu Ruud, Rafa a spus că nu va mai face acest sacrificiu în continuare, insinuând că dacă tratamentul la care a fost supus după Paris nu va funcționa, va prefera să se oprească.
Jonh McEnroe a spus că dacă ar fi Nadal ar risca totul și ar apela din nou la injecțiile respective. 2022 este probabil ultimul an în care Rafa are șansa de a realiza Calendar Slam-ul, astfel că orice risc ar merita în acest sens.
"Cel mai dificil pentru Rafa va fi turneul de la Wimbledon (n.r. în vederea realizării Calendar Slam-ului). La Roland-Garros a spuscă și-a injectat produse în picior înaintea unor meciuri sau chiar înaintea tuturor. Chiar și așa a câștigat șapte jocuri și a arătat uimitor, nu? Tipul ăsta este uimitor. Dacă aș fi Nadal și aș fi țintit realizarea Calandar Slam-ului și nu aș ști cât timp mai am de jucat, aș continua să-mi injectez piciorul pentru Wimbledon și US Open. Ar fi decizia mea. S-ar putea să mai poată juca câțiva ani. El a vorbit și despre dorința lui de a putea merge atunci când va avea copii. Este un risc pe care niciun sportiv nu vrea să și-l asume, dar eu aș face-o", a spus McEnroe, citat de welovetennis.fr.

Rafa Nadal poate câștiga la Wimbledon, consideră Carlos Moya

Carlos Moya, unul dintre antrenorii lui Nadal a vorbit despre ocazia unică a ibericului de a reliza Calendar Slam-ul, fiind încrezător că ibericul este în stare să scrie istorie, în ciuda problemelor pe care le are.
"Acesta este un obiectiv realist, știm asta. În prezent, Rafa este singurul care îl poate atinge în acest an. Pentru prima dată în cariera sa, a reușit, dar noi vedem acest obiectiv ca pe ceva încă îndepărtat. El a parcurs doar jumătate de drum. Trebuie să ne îndreptăm treptat spre acest obiectiv, dar aceasta nu este principala țintă, deși nu o vom neglija. Am avut o săptămână destul de bună de antrenament în Mallorca, deși iarba de acolo este puțin diferită de cea de la Londra, poate de aceea îi ia puțin timp să se adapteze la iarba din Anglia.
În momentul de față, important este să petreacă timp pe teren și să fie bine din punct de vedere al piciorului, încetul cu încetul va prinde ritmul, sperăm, de asemenea, că tragerea la sorți îl va ajuta, mai ales în primele meciuri. La Wimbledon pot exista întotdeauna mai multe surprize. Indiferent de jucătorul pe care îl întâlnești în aceste prime tururi, ceea ce este periculos este tipul de adversar pe care îl întâlnești, trebuie să fii atent cu cei care lovesc puternic", a spus Moya.
Rafa Nadal va avea un început lejer la Wimbledon, urmând a juca în primul tur cu argentinianul Francisco Cerundolo. Tururile doi și 3 nu ar trebui să-i pună probleme, dar adversarii dificili vor apărea încă din optimi. Marin Cilic, Felix Auger-Aliassime și mai apoi Matteo Berrettini sunt cel mai probabil jucătorii de care Rafa ar trebui să treacă pentru a ajunge în marea finală.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo