Au mai rămas 7 zile până când All England Club îşi va deschide porţile pentru ediţia din 2022 a Wimbledon. Poate cel mai select turneu din câte există, câştigarea acestuia "fiind visul fiecărui jucător, de când pune prima oară racheta în mână", aşa cum a spus Kyrgios.
Novak Djokovic e în căutarea revanşei, după un 2022 de coşmar: a fost expulzat din Australia, a fost învins fără drept de apel de Nadal, la Roland Garros, şi în proporţie foarte mare nu va merge la US Open. Richard Krajicek îl vede pe sârb mare favorit, dar atrage atenţia că Rafa nu poate fi scos niciodată din calcule, mai ales după un sezon în care a rescris istoria tenisului.
"La tragerea la sorți, la masculin, cea mai mare atracție va fi Novak. În mod normal era Roger, care, când era sănătos, avea mereu grijă să facă măcar semifinale la Wimbledon. Rafa, acum că are terenuri de iarbă la Mallorca, sunt sigur că va profita de aceste zile pentru a exersa mult acolo, așa că rămâne de văzut. Este puțin probabil să câștige din cauza piciorului, dar trebuie să te bazezi mereu pe el pentru câştigarea unui Grand Slam, mai ales în acest sezon. Nu știi niciodată ce se poate întâmpla", a dezvăluit Richard Krajicek, citat e puntodebreak.com.
Wimbledon
Nadal îi creează și acum coșmaruri lui Fritz, după ce l-a învins la Wimbledon! Ce a spus americanul
26/07/2022 LA 17:40
Marele atu al celor doi titani ai tenisului mondial ţine de puterea mentală. Fără o mentalitate corectă, e imposibil să faci performanţă pe termen lung, e de părere cel mai mare jucător din istoria Olandei.
"Rafa este cel mai bun exemplu când vine vorba de forţă mentală. Dacă te uiți la el, desigur că este un jucător grozav, dar fără mentalitate nu ar fi câștigat nici jumătate din trofeele pe care le are în palmares. Același lucru este valabil și pentru Novak. Acesta este cel mai important lucru în tenis, în sport: voința de a munci din greu", a mai spus fostul mare jucător olandez.

Krajicek, despre noua minune a tenisului olandez, Van Rijthoven

Fostul mare jucător batav a vorbit şi despre Tim Van Rijthoven, sportiv care a oferit surpriza anului în tenis. În umră cu două săptămâni, olandezul a dat lovitura la s'Hertogenbosch, unde, deşi nu câştigase vreun meci în circuitul ATP înainte, a cucerit titlul. Iar pe drum a trecut de 3 jucători clasaţi în TOP 15 ATP, Taylor Fritz, Felix Auger-Aliassime şi, noul număr unu mondial, Daniil Medvedev.
"A fost uimitor ce a realizat în acea săptămână. Îl cunoșteam, știam foarte bine că era un jucător extraordinar de talentat, dar au fost unii care i-au barat explozia. Acum are 25 de ani, a suferit multe accidentări, deși realitatea este că, mental, nu a reușit niciodată să fie un jucător suficient de dur pe teren. Ceea ce am văzut în acea săptămână am văzut deja în ultimele șase luni: s-a îmbunătățit foarte mult din punct de vedere mental. Am vorbit cu antrenorii lui, pe care îi cunosc și cu care am lucrat la un moment dat. Toți mi-au spus același lucru: "Tim s-a maturizat foarte mult, a întors pagina, chiar este gata să ajungă în top 200". Și deja a făcut-o, a făcut saltul. În urmă cu un an, ar fi pierdut astfel de meciuri. Fiecare jucător are ritmul lui, are nevoie de timp, poate că acum este gata să facă următorul pas", a explicat Krajicek.
Turneul de la Wimbledon se desfăşoară în perioada 27 iunie - 10 iulie şi este oferit în exclusivitate pentru România de Eurosport şi Eurosport Player.
Wimbledon
Rybakina a explicat de ce a plâns ca un copil la conferința de presă de după finala Wimbledon
12/07/2022 LA 18:57
Wimbledon
Kyrgios i-a cerut lui Djokovic cina promisă, după finala Wimbledon! Răspunsul fabulos al sârbului
12/07/2022 LA 18:17