În absențele lui Zverev, Medvedev și Federer, Wimbledon 2022 se anunță o luptă între cei doi mari titani ai tenisului mondial, Novak Djokovic și Rafael Nadal. Sârbul e mare favorit, în contextul în care fără doar și poate e cel mai bun jucător pe iarbă în acest moment.
Surprizele pot să apară de unde nu te aștepți, însă, chiar și la masculin, dovadă ce a făcut Tim Van Rijthoven, la s'Hertogenbosch. Fără vreun succes în carieră în circuitele ATP, olandezul de 25 de ani a câștigat turneul duminică, după ce pe drum a trecut de 3 jucători din top 15 ATP, Fritz, Auger-Aliassime și Daniil Medvedev, noul lider mondial.
În contextul absențelor și a lipsei de specialiști pe iarbă, Kyrgios poate avea un cuvânt greu de spus la All England Lawn anul acesta, e convins Todd Woodbridge, fostul mare jucător de dublu Australian. Nick are doar două sferturi de finală în întreaga carieră în Grand Slamuri, dar una dintre aceste performanțe a fost pe iarba de la Wimbledon, în 2014.
Wimbledon
Wimbledon 2022 | Rezumatul partidei Carlos Alcaraz - Oscar Otte, câștigată categoric de iberic
ACUM 2 ORE
"Nick s-a antrenat și este foarte concentrat în acest sezon, așa că acest rezultat (n.r. semifinala de la Stuttgart, de săptămâna trecută, unde a pierdut la Murray) este un început bun pentru acest sezon pe iarbă. Dacă există vreun jucător, în afară de Djokovic, care poate să învingă pe oricine pe iarbă, acesta este Nick. Are șanse mari să ajungă departe la Wimbledon, îl văd un candidat la titlu", a spus Woodbridge, citate de puntodebreak.com

O semifinală, obiectiv "la îndemână" pentru Kyrgios la Wimbledon 2022

Kyrgios a părut mult mai aplecat spre muncă în 2022 și pare, la 27 de ani, să înceapă să se maturizeze. Un talent enorm, sportivul de la Antipozi a avut toate atuurile să cucerească măcar un turneu de Grand Slam, dar a fost mereu prea neserios pentru a își găsi liniștea preț de două săptămâni.

Condiția fizică e un alt aspect important la care Kyrgios a fost deficitar, de-a lungul timpului, fiindu-i foarte complicat să facă față într-un turneu în care se joacă după sistemul cel mai bun din 5 seturi. Totuși, Woodbridge e convins că, dacă nu îl va întâlni pe Djokovic în prima săptămână, rebelul jucător poate să facă performanța carierei la Wimbledon.
"Șansele lui vor depinde tabloul pe care îl va avea. Va fi foarte important să aibă adversari abordabili în primele tururi, nu mi-aș dori ca el să fie pe partea lui Novak. Cred că o semifinală este un obiectiv realist. Dacă va ajunge în acea fază, dacă corpul lui este bine și capul este așezat, orice se poate întâmpla", a mai spus fostul mare dublist.
Todd Woodbridge este unul dintre cei mai mari jucători de dublu din istoria tenisului. Și-a trecut în cont 16 turnee de Grand Slam, 9 dintre ele la Wimbledon. În prima parte a carierei a făcut pereche cu al său compatriot Mark Woodforde, pentru ca apoi să joace alături de suedezul Jonas Bjorkman.
Turneul de la Wimbledon va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Wimbledon
Momentul zilei la Wimbledon! Bublik a servit de 6 ori "din mână", într-un singur game
ACUM 3 ORE
Wimbledon
Cameron Norrie - Steve Johnson - Wimbledon Rezumat
ACUM 3 ORE