Turneul de la Wimbledon va fi privat de aportul rușilor și bielorușilor, din cauza războiului declanșat în Ucraina. Fără îndoială, marea absență în acest context e Daniil Medvedev, numărul unu mondial, chiar dacă rusul nu a avut rezultate bune pe iarbă în trecut.
Câștigător la US Open și finalist la Australian Open, Medvedev viza a treia finală la rând într-un Grand Slam, pe suprafață rapidă, dar va trebui să privească această competiție la televizor. Întrebat cine e favorit să se impună la All England Club, Daniil l-a nominalizat pe Djokovic drept principal pretendent la titlu, cu Berrettini și Nadal făcându-i un marcaj strâns sârbului. Italianul e finalistul de anul trecut și tocmai s-a impus pentru a doua oară la rând la Queen's, în timp ce Rafa a câștigat primele două turnee de Mare Șlem ale sezonului.
"Novak Djokovic este în continuare favoritul principal, a câștigat aici de ultimele trei ori. Desigur, Nadal poate câștiga orice turneu pe care îl joacă, dar și Berrettini joacă la un nivel înalt. Preferiții mei ar fi Djokovic, Berrettini și Nadal, în această ordine", a spus Medvedev, citat de welovetennis.fr.
Wimbledon
Simona Halep, al doilea cel mai tare punct al zilei, la Wimbledon. Doar geniul lui Dimitrov, peste
ACUM 7 ORE

Nadal, nemulțumit de jocul său, înainte de Wimbledon

Ca și la Australian Open și Roland Garros, Nadal nu e văzut de mulți drept principal favorit, lucru perfect justificabil având în vedere starea sa fizică.
După Roland Garros, unde a câștigat al 14-lea său titlu major pe zgura pariziană, ibericul a făcut o nouă procedură pentru a scăpa de durerile teribile create de sindromul Muller-Weiss. Acest lucru i-a pus în pericol prezența la Wimbledon, dar în cele din urmă "Matadorul" a hotărât încă o dată să riște și să participe.
Totuși, spaniolul nu a putut juca vreun turneu până în această săptămână, lucru pe care îl resimte în jocul său, unul destul de "ruginit", după cum a mărturisit Francisco Roig, unul dintre antrenorii săi. Nadal e complet nemulțumit de modul în care evoluează, în prezent, pe iarbă, dar e de așteptat ca, odată ce acumulează meciuri în picioare, randamentul său să se schimbe.
"La început, ne este greu. Este o dinamică total diferită pe iarbă, nu am turnee pe această suprafață. În trecut, jucam câteva turnee pe iarbă, dar acum venim direct aici. Nu este prima dată când Rafa este supărat de nivelul său la antrenamente și nu va fi nici ultima. Acest lucru este normal pentru că atunci când începi pe iarbă e dificil să ai jocul dorit din prima. S-a antrenat în Mallorca, dar una este să lovești mingea din poziție staționară, fără să te aștepți la nimic de la adversar. Este normal ca la început să fie greu", a explicat Francisco Roig pentru aceeași sursă.
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie și poate fi urmărit în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Wimbledon
Serena Williams, eliminată de la Wimbledon, după cel mai lung meci al turneului feminin
ACUM 9 ORE
Wimbledon
Felix Auger-Aliassime - Maxime Cressy - Wimbledon Rezumat
ACUM 18 ORE