Nick Kyrgios este renumit pentru declarațiile sale fără perdea, iar acest stil nonconformist i-a adus o mare masă de fani la nivel mondial. Australianul era văzut în tinerețe un viitor star al tenisului, dar problemele extrasportive i-au afectat cariera și până la 27 de ani a obținut performanțe mult prea mici pentru talentul său.
În prezent, Nick Kyrgios este pe locul 78 ATP, dar asta nu l-a oprit să declare că este cel mai bun jucător din lume pe iarbă. Australianul consideră că evoluțiile sale din acest an îi dau dreptul să-și confere acest statut, iar turneul de la Wimbledon va fi o nouă ocazie să demonstreze că poate face față oricui din circuit.
"Aș putea spune că cel mai bun jucător pe iarbă la ora actuală sunt chiar eu. Acest an a fost diferit. Am jucat câteva turnee și de fiecare dată m-am descurcat bine, am învins mulți dintre cei mai buni jucători din lume. Cred că este un an de renaștere pentru mine. Pur și simplu vreau să merg acolo (n.r. la Wimbledon) și să le arăt oamenilor că pot fi încă la cel mai înalt nivel. Vreau să mă bucur de asta și o voi face în felul meu", a spus Kyrgios într-un interviu acordat pentru Sydney Morning Herald.
Tenis
Mats Wilander îl distruge pe Nick Kyrgios: "Hewitt mi-a povestit asta, este de-a dreptul cumplit!"
15/04/2022 LA 11:35
Citește și:

Nick Kyrgios insistă că nu joacă tenis doar pentru bani

Fostul număr 13 mondial a continuat și a menționat că mai are multe de demonstrat în tenis, insistând că nu joacă doar pentru bani, ci și pentru oamenii care îl apreciază.
"Eu joc pentru mulți oameni. Simt că sunt foarte relaționabil. Mulți copii și oameni mă admiră pentru modul în care joc. Dacă cineva ca mine a putut să ajungă până aici și să realizeze ceea ce am realizat eu, cred că le dă multă speranță.Evident, acum am 27 de ani, așa că trebuie să adun niște bani, dar o fac într-un mod distractiv. Călătorind în jurul lumii la turnee este un stil de viață destul de frumos. Vreau să mă bucur cât pot de mult de aceste lucruri", a conchis australianul.
Nick Kyrgios a avut un start de sezon decent: a pierdut greu în fața lui Medvedev la Australian Open, în turul doi, iar apoi a făcut sferturi la Indian Wells (a pierdut în decisiv cu Nadal), optimi la Miami (a pierdut cu Sinner) și semifinale la Houston (a pierdut cu Opelka).
Australianul nu va juca niciun turneu pe zgură în acest sezon și va reveni odată cu startul turneelor pe iarbă, marele obiectiv fiind un parcurs cât mai lung la Wimbledon, acolo unde ajungea în sferturi în 2014, pe când avea doar 19 ani.
Turneul Masters de la Roma se desfășoară în perioada 8-15 mai, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Fayez Sarofim U.S. Men's Clay Court Championship
O altă săptămână și o nouă criză a lui Nick Kyrgios. Australianul a luat foc și la Houston
10/04/2022 LA 11:29
Fayez Sarofim U.S. Men's Clay Court Championship
Kyrgios s-a răzgândit după prima victorie pe zgură în 2022, nu o mai numește "cel mai mare gunoi"
06/04/2022 LA 12:14