Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, pe același sfert cu Alcaraz, la Wimbledon. Cum arată traseul virtual al sârbului

Nicu Savin

Actualizat 24/06/2022 la 12:46 GMT+3

Cu puțin timp în urmă s-a terminat tragerea la sorți a tablourilor de la Wimbledon. Novak Djokovic este favorit unu al competiției și va avea o misiune ușoară în prima parte a competiției, dar din sferturi încolo va trebui să treacă de adversari redutabili pentru a se impune pentru a 4-a oară la rând la All Englend Club.

Novak Djokovic e la sua forza mentale, Wimbledon 2021

Credit imagine: Getty Images

Au mai rămas 3 zile până la startul Grand Slam-ului de la Wimbledon. Astăzi a avut loc tragerea la sorți și deja se pot face calcule despre cum vor arăta fazele finale ale competiției.
La masculin se anunță o luptă palpitantă. Novak Djokovic este cap de serie 1 și toți fanii tenisului visează la o finală între el și Rafa Nadal, al doilea favorit al turneului. Cei doi titani s-au întâlnit de numai 3 ori în carieră pe iarba londoneză (Nole conduce cu 2-1), iar ediția din acest an ar putea fi ultima șansă ca ei să se dueleze din nou pe centralul de la Wimbledon.
Citește și:

Novak Djokovic, traseu lejer până în sferturi la Wimbledon

Până la o finală între Djokovic și Nadal este însă drum lung, existând numeroși jucători aflați într-o formă foarte bună care i-ar putea elimina pe parcurs pe aceștia. În privința lui Nole, traseul său nu este foarte dificil, cel puțin până în faza sferturilor de finală și numai o zi oribilă ar putea face ca sârbul să nu ajungă acolo.
În primul tur, sârbul va juca împotriva lui Sonwoo Kwon, iar în runda a 2-a va da piept cu învingătorul disputei Thanasi Kokkinakis - Kamil Majchrzak. Nole nu ar trebui să aibă probleme nici în turul 3, cel mai bine cotat jucător care i-ar putea ieși în cale fiind compatriotul Miomir Kecmanovic. În optimi se preconiezează un duel cu Opelka, un server de temut.
Totuși primul test serios pentru Djokovic ar putea apărea abia în sferturi, unde i-ar putea ieși în față Carlos Alcaraz. Dacă va ajunge în careul de ași, Djokovic va da probabil de Hubert Hurkacz, semifinalist anul trecut, sau Casper Ruud, finalist la Roland Garros în acest an.
Pe cealaltă jumătate de tabloul sunt Rafa Nadal sau Matteo Berrettini, pe care Nole i-ar putea întâlni numai în ultimul act.
Traseul virtual al lui Djokovic la Wimbledon
  • Turul 1: Sonwoo Kwon
  • Turul 2: Kokkinakis/ Kamil Majchrzak
  • Turul 3: Miormir Kecmanovic
  • Optimi: Opelka/Basilashvili
  • Sferturi: Carlos Alcaraz / Jannick Sinner
  • Semifinale: Casper Ruud / Hubert Hurkacz
  • Finală: Rafael Nadal / Matteo Berrettini
Tabloul sferturilor de finală în viziunea contului oficial al celor de la Wimbledon.
Novak Djokovic are 6 titluri la Wimbledon (2011, 2014, 2015, 2018, 2019 și 2021), fiind al 3-lea cel mai titrat jucător din acest punct de vedere, în Era Open, după Roger Federer (8) și Pete Sampras (7). Sârbul a mai jucat o finală, pierdută însă în fața lui Andy Murray (2013).
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo