Tragerea la sorți pentru Wimbledon, al 3-lea turne de Grand Slam al anului, are loc azi, de la ora 12:00, iar toți își vor dori să nu îl aibă pe sfertul lor de tablou pe Matteo Berrettini. Italianul e într-o formă excepțională, are un serviciu fantastic și va fi extrem de complicat de învins.
Totuși, tenismenul adoptă o atitudine umilă înaintea Wimbledonului, insistând că Novak Djokovic și Rafael Nadal sunt cei doi jucători care merită să fie numiți favoriți la titlul de la Wimbledon. Berrettini, 26 de ani, a devenit o forță pe iarbă în ultimele sezoane și mulți îl văd printre candidații de top la titlul de anul acesta la All England Club.
"Nu știu dacă pot fi considerat un favorit atât de mare, în contextul în care Djokovic și Nadal vor fi prezenți aici. Rafa a câștigat deja două turnee de Grand Slam când nimeni nu se aștepta, astfel că va fi un competitor redutabil. Nu mă simt ca unul dintre marii favoriți, dar știu că pot surprinde, simt că pot ajunge departe. Scopul meu e să câștig un turneu mare, precum Wimbledon, și sper să le pot oferi fanilor două săptămâni extrem de intense", a spus Berrettini pentru Tennishead.
Wimbledon
Jessica Pegula - Harriet Dart - Wimbledon Rezumat
ACUM 15 MINUTE

Berrettini a avut prestații de gală pe iarbă, înainte de Wimbledon

Operat la mână în martie, Berrettini a ratat complet sezonul de zgură, revenind în circuit odată cu primul turneu pe iarbă, la Stuttgart. Acolo, el l-a învins pe Andy Murray în finală, pentru a cuceri primul său titlu din 2022.
O săptămână mai târziu, italianul a participat la Queen's, turneu pe care de asemenea l-a câștigat, devenind primul sportiv din istoria competiției care se impune la primele sale două prezențe la turneul londonez.
Acum, Berrettini și-a luat o săptămână de pauză, pentru a fi proaspăt înainte de Wimbledon, turneu la care a bifat singura sa finală într-un Grand Slam: anul trecut, pierdea în ultimul act la All England Club, în fața lui Djokovic.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Wimbledon
Barbora Krejcikova - Viktorija Golubic - Wimbledon Rezumat
ACUM 30 MINUTE
Wimbledon
Karolina Pliskova - Katie Boulter - Wimbledon Rezumat
ACUM O ORĂ