Rafael Nadal a câștigat primele două turnee de Grand Slam ale anului și va încerca să triumfe și la al 3-lea. Ibericul a putut juca la Roland Garros numai datorită injecțiilor făcute înainte de fiecare meci, pentru ca durerile provocate de sindromul Muller-Weis să fie anihilate.
Rafa a rezistat până la final, dar a menționat că nu va mai face același sacrificiu și la Wimbledon. Din fericire, "Matadorul" a urmat un tratament nou, care se pare că dă roade, iar astăzi acesta a confirmat că intenționează să joace la Grand Slam-ul londonez.
"Intenția mea este să joc la Wimbledon. Tratamentul și săptămâna de antrenament îmi dau speranță și nu m-aș duce acolo dacă nu aș avea intenția de a juca. Voi călători, voi juca un meci demonstrativ la Hurlingham și voi face o săptămână de antrenament pentru a vedea dacă este posibil.Nu am mai jucat la Wimbledon de trei ani și sunt entuziasmat. Nu știu ce se poate întâmpla în cinci zile, sunt precaut, dar ceea ce s-a întâmplat până acum îmi dă speranța că pot fi prezent", a spus Rafa într-o conferință de presă organizată azi, citat de Marca.
Wimbledon
Rafa Nadal a clarificat disputa legată de strigătele lui Sonego
ACUM 30 MINUTE
Citește și:

Rafa Nadal nu își dă mari șanse să realizeze Golden-Slam-ul

Vorbind despre așteptările sale pentru al 3-lea Grand Slam al anului, Nadal a lăsat să se înțeleagă că acestea nu sunt foarte mari, deoarece iarba este o suprafață aparte și orice se poate întâmpla. În viziunea sa, primele tururi vor fi cruciale pentr ceea ce se va întâmpla în turneu.
Dacă va câștiga la Wimbledon, acolo unde a triumfat de două ori (2008 și 2010), Nadal va spera la realizarea Golden-Slam-ului, performanță pe care nimeni nu a mai reușit-o de la Rod Laver încoace. Totuși, Rafa nu se gândește la acest lucru și a menționat că nu crede că poate realiza această performanță la vârsta sa.
"Ultimul care a făcut asta (n.r. să câștige toate cele 4 Grand Slam-uri într-un an) a fost Rod Laver, acum mai bine de 40 de ani. E greu de crezut că pot să o fac la 36 de ani.
Senzațiile sunt bune, jocul bun de Roland Garros mă ajută la nivel de încredere, dar iarba este o suprafață diferită și nu există nicio logică. Dar nu am mai jucat pe iarbă de trei ani și va fi dificil. Primele runde vor fi cruciale. Pe măsură ce avansezi în turneu rivalii sunt tot mai dificili, dar joci cu mai multă siguranță. Primele jocuri le joci cu oameni cu experiență recentă pe aceste terenuri și e un pic o loterie.
Tenisul este un sport destul de imprevizibil. A fost o perioadă în care lucrurile au fost puțin previzibile pentru că în ultimii ani trei sau patru jucători s-au luptat pentru turnee importante, dar nu este logic. Să ne amintim că la Hertogenbosch a câștigat un jucător care nu câștigase niciun meci în circuit. Se întâmplă mai multe lucruri neașteptate. Este cel mai scurt sezon al anului, Wimbledon este turneul cu cele mai puține referințe", a adăugat Rafa.
Turneul de Grand Slam de la Wimbledon va avea loc în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Wimbledon, ziua 6, LIVEBLOG | Kyrgios a câștigat un meci epic contra lui Tsitsipas, cu tensiune
ACUM O ZI
Wimbledon
Rafael Nadal a vorbit la Wimbledon despre retragere: "Acum câteva săptămâni eram aproape..."
IERI LA 09:12