Cele două tablouri jumătăţi de tablou masculine de la Wimbledon 2022 sunt destul de echilibrate, Novak Djokovic având pe jumătatea sa doi adversari redutabili în persoana lui Carlos Alcaraz şi Hubert Hurkacz.
Totuşi, la o privire atentă, observăm că cel mai ghinionsit jucător, cel puţin pe hârtie, a fost Nadal. Deşi e scutit în primele 3 tururi de mari emoţii, spaniolul va avea apoi o misiune extrem de complicată.
Marin Cilic e probabil cel mai greu adversar pe care un mare favorit îl putea întâlni în faza optimilor. Croatul vine după o semifinală la Roland Garros, iar forma sa ne aduce aminte de perioada în care câştiga US Open (2014) şi făcea finală la Australian Open şi Wimbledon.
Wimbledon
Nadal îi creează și acum coșmaruri lui Fritz, după ce l-a învins la Wimbledon! Ce a spus americanul
26/07/2022 LA 17:40
În cazul în care trece de Cilic, Felix Auger-Aliassime e posibilul adversar din sferturi pentru Nadal. Teoretic, Rafa are un ascendent moral în faţa elevului unchiului său, dar canadianul e capabil să dea 40 de aşi + într-o dispută de 5 seturi, astfel că nu e un adversar de neglijat.
Apoi, într-o eventuală semifinală, Nadal va da piept cu unul dintre cei mai în formă jucători din turneu, Matteo Berrettini.

Nadal - Berrettini, posibilă semifinală la Wimbledon

Operat la mână în martie, Berrettini a ratat complet sezonul de zgură, revenind în circuit odată cu primul turneu pe iarbă, la Stuttgart. Acolo, el l-a învins pe Andy Murray în finală, pentru a cuceri primul său titlu din 2022.
O săptămână mai târziu, italianul a participat la Queen's, turneu pe care de asemenea l-a câștigat, devenind primul sportiv din istoria competiției care se impune la primele sale două prezențe la turneul londonez.
Acum, Berrettini și-a luat o săptămână de pauză, pentru a fi proaspăt înainte de Wimbledon, turneu la care a bifat singura sa finală într-un Grand Slam: anul trecut, pierdea în ultimul act la All England Club, în fața lui Djokovic.
Traseul virtual al lui Nadal, la Wimbledon
Rafael Nadal este dublu câştigător la Wimbledon, în 2008 şi 2010. În prima finală câştigată, ibericul a trecut de Federer, în set decisiv, în cel mai frumos meci din istorie, aşa cum e văzută finala aceea de cei mai mulţi dintre specialişti.

Rafa Nadal, visează la Calendar Grand Slam. Wimbledon, al 3-lea mare obiectiv din sezon

Rafael Nadal a surprins pe toţi la Australian Open, în iarnă, când, deşi nu era creditat cu mari şanse, a ajuns până în finala cu Daniil Medvedev, pe care a şi câştigat-o.
Apoi, din cauza problemelor la picior, "Matadorul" nu a fost printre marii favoriţi la Roland Garros, dar a strâns din dinţi şi şi-a trecut în palmares al 14-lea titlu la Paris. Acum, nu puţini vorbesc despre posibilitatea ca ibericul să facă Marele Şlem, în contextul în care suprafaţa de la US Open i se potriveşte mănuşă. Marele "hop" va fi Wimbledon, dar antrenorul său, Carlos Moya, e convins că Nadal poate să atingă performanţa reuşită doar de Rod Laver, în istorie.
"Acesta este un obiectiv realist, știm asta. În prezent, Rafa este singurul care îl poate atinge în acest an. Pentru prima dată în cariera sa, a reușit, dar noi vedem acest obiectiv ca pe ceva încă îndepărtat. El a parcurs doar jumătate de drum. Trebuie să ne îndreptăm treptat spre acest obiectiv, dar aceasta nu este principala țintă, deși nu o vom neglija. Am avut o săptămână destul de bună de antrenament în Mallorca, deși iarba de acolo este puțin diferită de cea de la Londra, poate de aceea îi ia puțin timp să se adapteze la iarba din Anglia.
În momentul de față, important este să petreacă timp pe teren și să fie bine din punct de vedere al piciorului, încetul cu încetul va prinde ritmul, sperăm, de asemenea, că tragerea la sorți îl va ajuta, mai ales în primele meciuri. La Wimbledon pot exista întotdeauna mai multe surprize. Indiferent de jucătorul pe care îl întâlnești în aceste prime tururi, ceea ce este periculos este tipul de adversar pe care îl întâlnești, trebuie să fii atent cu cei care lovesc puternic", a spus Moya.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Wimbledon
Rybakina a explicat de ce a plâns ca un copil la conferința de presă de după finala Wimbledon
12/07/2022 LA 18:57
Wimbledon
Kyrgios i-a cerut lui Djokovic cina promisă, după finala Wimbledon! Răspunsul fabulos al sârbului
12/07/2022 LA 18:17