Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Serena Williams a câștigat 7 titluri la Wimbledon! Ultimele 3 au fost cu Mouratoglou în lojă

Nicu Savin

Publicat 24/06/2022 la 17:45 GMT+3

Serena Williams este una dintre cele mai de succes jucătoare din istoria turneului de la Wimbledon. Americanca a câștigat de 7 ori la All England Club, iar ultimele 3 succese au venit în timp ce era antrenată de Patrick Mouratoglou, actualul antrenor al Simonei Halep.

Mouratoglou Serena Williams

Credit imagine: Getty Images

Serena Williams va reveni peste câteva zile pe iarba de la Wimbledon, acolo unde a cunoscut nenumărate succese în magnifica sa carieră. Americanca a fost nevoită să se retragă anul trecut în meciul din primul tur cu Aliaksandra Sasnovich (la 3-3 în primul set). De atunci, Serena nu a mai jucat vreun meci oficial la simplu, dar a decis să revină la All England Club, foarte probabil pentru a-și lua adio cum se cuvine de la publicul care a idolatrizat-o.
Serena are 7 titluri la Wimbledon (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016) și este la egalitate cu Steffi Graf în topul celor mai titrate jucătoare de la Grand Slam-ul londonez. Numai Martina Navratilova are mai multe trofee decât cele două (9).

Coach Patrick Mouratoglou, left, admits Serena Williams is struggling with the weight of history on her shoulders

Serena Williams - Patrick Mouratoglou, o colaborare care i-a adus americancei 3 titluri la Wimbledon

Ultimele 3 succese ale Serenei au venit sub îndrumarea lui Patrick Mouratoglou, actualul antrenor al Simonei Halep. Colaborarea dintre francez și amerincancă a început în vara lui 2012, iar rezultatele au venit imediat. Serena triumfa la Wimbledon după o finală cu Agnieska Radwanska (2-1 la seturi) și se întrevedea deja unul dintre cele mai eficiente parteneriate din istoria tenisului feminin.
De atunci, Serena a mai jucat alte 4 finale la Wimbledon, câștigând în 2015 (cu Muguruza) și 2016 (cu Kerber) și fiind învinsă în 2018 (de Kerber) și 2019 (de Halep). Ulimele două înfrângeri au fost extrem de dureroase, pentru că eventuale succese ar fi însemnat titlul de Grand Slam cu numărul 24 și egalarea recordului absolut deținut de Margaret Court.
Nu a fost să fie și poate că nu va fi niciodată, dar, chiar și ala, Serena Williams va rămâne una dintre cele mai mari tenismene din istorie, iar Patrick Mouratoglou are meritul său în cariera americancei.
În afară de cele 3 titluri de la Wimbledon, Serena a mai câștigat sub îndrumarea francezului două trofee la Australian Open, două la Roland Garros și 3 la US Open. În total, 10 din cele 23 de titluri maijore din cariera Serenei au fost obținute cu Mouratoglou în lojă.
Ediția din acest an de la Wimbledon va fi primul turneu când cei doi vor trage în direcții opuse. Mouratoglou este antrenorul Simonei Halep și nu ar fi exclus ca acesta să fie nevoit să o sfătuiască pe sportiva noastră cum să o învingă pe fosta sa elevă. Conform tragerii la sorți de azi, Simona și Serena se pot întâlni în sferturile de finală. Ar fi un duel deosebit de interesant din punct de vedere tactic, dar cu siguranță unul greu de privit pentru antrenorul francez.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo