Simona Halep a avut o evoluție mult sub așteptări la Roland Garros. Semnele de întrebare au apărut încă din primul tur, când românca a avut nevoie de 3 seturi pentru a trece de Nastasja Schunk, o jucătoare mult mai slab cotată.
În turul doi, Simona a început bine duelul cu Qinwen Zheng, câștigând primul set cu 6-2. Ulterior, totul s-a năruit, chinezoaica impunându-se în următoarele două seturi cu 6-2 și 6-1. Jocul slab al Simonei poate fi explicat prin reapariția problemelor medicale, sportiva noastră cerând intervenția medicului în decisiv.

Halep a cerut intervenția doctorilor în setul 3 cu Zheng! Probleme pentru Simona la Roland Garros

Wimbledon
Simona Halep știe cu cine joacă în turul 3 la Wimbledon, dacă trece de Kirsten Flipkens
ACUM 38 MINUTE
Citește și:

Simona Halep va juca la cel puțin două turnee înainte de Wimbledon

Deși rezultatul este dezamăgitor, Simona trebuie să privească înainte și nu are prea mult timp de zăbovit. Urmează sezonul de iarbă, iar dacă problemele fizice nu sunt serioase e de așteptat ca românca să se pregătească la minim două turnee pentru Wimbledon.
Primele competiții de pe cea mai rapidă suprafață sunt programate în săptămâna 6-12 iunie, la S'Hertogenbosch și Nottingham, dar Simona nu s-a înscris la niciunul dintre acele turnee. Astfel, dacă nu va primi un wild card, românca va debuta pe iarbă la Birmingham, în perioada 13-19 iunie.
Simona Halep va participa abia pentru a 2-a oară la turneul de la Birmingham, care are o istorie de 40 de ani. Se întâmpla în 2015, când sportiva noastră se oprea în sferturi, fiind învinsă în 3 seturi de Kristina Mladenovic.
Ulterior, sportiva noastră va juca la Bad Homburg (Germania), turneu la care nu a participat nidiodată în carieră. Mai apoi va reveni, cel mai probabil, pe iarba de la Wimbledon, acolo unde nu a mai călcat de la triumful din 2019 (în 2020 nu s-a ținut din cauza pandemiei, iar în 2021 Simona a lipsit, fiind accidentată). Grand Slam-ul de la All England Club va avea loc în perioda 27 iunie -10 iulie.
Simona Halep are două titluri câștigate pe iarbă în carieră, la S'Hertogenbosch (2013) și Wimbledon (2019).
Wimbledon
Halep și Mouratoglou "iau pe sus" Wimbledon-ul! Mesajul francezului înainte de meciul cu Flipkens
ACUM 4 ORE
Wimbledon
Simona Halep - Kirsten Flipkens se joacă acum în turul 2 la Wimbledon! Meciul e pe Eurosport 1
ACUM 7 ORE