Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic, filmat la antrenamentul de la Wimbledon de tatăl lui Alcaraz. Deranjat, sârbul a reacționat imediat

Irina Aldea

Actualizat 11/07/2023 la 17:34 GMT+3

Novak Djokovic este favoritul bookmakerilor la Wimbledon, însă Carlos Alcaraz este capul de serie numărul 1. Ibericul e hotărât să câștige titlul anul acesta la All England Club, iar tatăl său, Carlos Senior, are de gând să facă orice pentru a-și ajuta fiul, cum ar fi să "tragă cu ochiul" la antrenamentul celui mai titrat tenismen din istorie (ATP).

Rezumatul partidei dintre Carlos Alcaraz și Novak Djokovic, din semifinalele Roland Garros

Atât Novak Djokovic, cât și Carlos Alcaraz au ajuns în sferturile de finală de la Wimbledon. Sârbul se va duela pentru un loc în marea finală cu Andrey Rublev, cap de serie numărul 7, iar ibericul îl va avea ca adversar pe Holger Rune, favoritul numărul 6. În timp ce Djokovic încearcă să cucerească al 8-lea titlu la Wimbledon, Alcaraz vizează prima lui finală aici.
Betano - Wimbledon 2023
Toată emoția de la Wimbledon de pe Eurosport se joacă cu BETANO
La Roland Garros, în semifinale, Djokovic l-a învins pe Alcaraz în patru seturi, ibericul confruntându-se cu probleme fizice, crampe provocate de presiunea mentală, dar și de raliurile controlate excelent de sârb. Totuși, echipa spaniolului vrea revanșa, iar tatăl lui Alcaraz, Carlos Senior, a trecut la fapte. Tatăl liderului mondial a mers la antrenamentul lui Djokovic și l-a filmat pe sârb pregătindu-și meciurile alături de echipa sa.
CITEȘTE ȘI:

Tatăl lui Alcaraz l-a filmat pe Djokovic: "Mi-ar plăcea să am mai multă intimitate"

Novak Djokovic, la fel ca și ceilalți jucători de la Wimbledon, se pregătește pentru meciuri în cadrul complexului "Aorangi". Fanii nu au voie să intre, jurnaliștii au mai multe restricții în privința accesului, dar pe terenuri se întâlnesc adesea mari rivali, unul împotriva celuilalt, fiecare tenismen având alături de el echipa personală.
Aceasta a fost situația și luni, când, lângă terenul unde se antrena Novak Djokovic a apărut la pregătire și Carlos Alcaraz. Presa din Serbia scrie că spaniolul a sosit la antrenament alături de echipa sa, însă un lucru interesant pe care oamenii prezenți acolo l-au observant a fost că tatăl lui Alcaraz a fost mai interesant de sesiunea de pregătire a sârbului decât cea a fiului său, înregistrând pe telefon tot ce se întâmpla pe terenul unde era programat Nole.
Sârbul a fost întrebat despre acest episod, recunoscând că e deranjat de atenția nedorită pe care o primește la antrenamente: "Aceasta este situația, circumstanțele sunt de așa natură încât nu avem intimitate în timpul antrenamentelor, deși uneori aș vrea să am mai multă intimitate. Atunci când sunt doar eu și echipa mea putem încerca lucruri noi, comunic în alt mod cu ei. Cert este că nu ești complet relaxat în timpul antrenamentelor când ai rivalii lângă tine.
Știi că adversarii tăi sunt aici, știi că toată lumea se uită peste umăr la ceea ce se întâmplă, la ce lucrezi. Fiecare lovitură este măsurată și evaluată. Acest lucru afectează eventuala întâlnire cu Alcaraz sau cu oricine. Concentrarea este necesară. Pentru mine, antrenamentul este ca o sabie. Aduc această intensitate și la antrenament. Uneori, atmosfera este mai relaxată dacă mă simt mai bine, tensionată dacă nu mă simt bine. Concluzia este că nu vrei să le dai impresia rivalilor tăi că ești bolnav, accidentat sau că ai emoții. Toți suntem foarte concentrați", a declarat Djokovic pentru jurnaliștii sârbi.
Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Wimbledon 2023 se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport & pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo