Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce se întâmplă cu Simona Halep? Organizatorii Wimbledon au anunțat lista de start din 2024

Cristian Mihala

Actualizat 22/05/2024 la 13:09 GMT+3

Șansele ca Simona Halep să primească un wildcard pentru Wimbledon, turneu pe care l-a câștigat în 2019, sunt reduse. Caroline Wozniacki, alt fost număr unu mondial, s-a înscris în calificări, comunicându-i-se probabil că nu va avea parte de îngăduința organizatorilor.

Simona Halep la Wimbledon 2019

Credit imagine: Getty Images

Dacă diriguitorii Roland Garros au preferat să ofere wildcarduri cu preponderență jucătoarelor din Franța, "sărind din schemă" nume mari ale tenisului feminin, printre care și Simona Halep, sunt șanse destul de mari ca istoria să se repete și al treilea turneu de Grand Slam al anului.
Wimbledon a anunțat azi ce jucătoare au fost acceptate direct pe tabloul principal și cine va evolua în calificări. Astfel, Tomljanovic, Badosa, Zhang Shuai, Begu, Davis, Andreescu, Baindl, Qiang Wang sau Van Uytvanck se vor folosi de clasamentul protejat și vor fi la startul competiției de la All England Club.

Wozniacki, doar în calificări la Wimbledon. Indicii că Halep nu va primi wildcard

În schimb, Caroline Wozniacki s-a înscris în calificări, semn că organizatorii i-au dat un feedback clar că nu îi vor oferi un wildcard. În 2023, 4 din cele 8 "bilete de voie" date de conducerea Wimbledon au mers către sportive britanice: Jodie Burrage, Harriet Dart, Katie Swan, Heather Watson. Acum, Emma Răducanu și Jodie Burrage pot fi sigure că vor beneficia de wildcard, anunță tennisuptodate.com, celelalte 6 locuri urmând a fi stabilite ulterior. Favorite să le obțină sunt Venus Williams, sextuplă campioană pe iarba londoneză, și care, la 43 de ani, va juca probabil pentru ultima oară la All England Club, Naomi Osaka și Angelique Kerber. Cel mai probabil lor li se vor adăuga alte 1 sau 2 sportive britanice, dar și jucătoare din Franța sau Australia, în baza reciprocității între turnee.
În acest moment, Simona Halep pare a avea șanse reduse să primească un wildcard, deși Sharapova a găsit îngăduință de la organizatori, când a revenit după scandalul ei de dopaj. Situația stă diferit, însă, acum: nu doar că există multe foste mari campioane care nu pot juca direct pe tablou, din cauza faptului că au fost retrase perioade lungi, dar Halep nu oferă vreo certitudine că ar putea fi prezentă: ea s-a retras săptămâna trecută de la Trophee Clarins, lucru care îi limitează șansele să obțină wildcarduri. Practic, de la ridicarea suspendării, sportiva noastră a jucat doar 3 seturi și nu pare în acest moment capabilă să obțină rezultate notabile, în marile competiții.
Nu rata niciun moment din acțiunea care va fi transmisă pe Max, noua noastră casă de streaming, acolo unde poți vedea fiecare meci de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo