Jucătoarea de 22 de ani, clasată pe locul 176 WTA, a învins-o în două seturi (6-4, 6-3) pe mult mai experimentata Irina Begu (81 WTA).
După meciul decisiv de la Cluj, Gabriela a fost premiată de Simona Halep. Jucătorea aflată pe locul 2 mondial a premiat-o pe câștigătoarea de la Winners Cup, oferindu-i un cec în valoare de 10.000 de dolari. Per total, turneul din Cluj a dispus de premii în valoare de 30.000 de euro.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN 2022 LIVE BLOG / Halep, Cîrstea și Begu intră în focuri!
ACUM 30 MINUTE

Simona Halep va juca astăzi, alături de Horia Tecău, Marius Copil și Gabriela Ruse

Simona Halep va juca și ea la Winners Cup, într-un meci demonstrativ de dublu mixt (azi, ora 16:30). Fosta campioană de la Australian Open și Roland Garros va face echipă cu Horia Tecău, iar împreună vor lupta împotriva perechii formate din Marius Copil și Gabriela Ruse, proaspăta câștigătoare a turneului individual.
Știrea inițială
Înaintea revenirii oficiale a circuitului de tenis WTA și ITF, reprezentantele noastre pășesc din nou pe terenul de zgură pentru prima competiție cu premii după lunile de pauză. Winners Open, turneu amical programat la Cluj în 2-5 iulie 2020, a reușit să atragă 6 nume de top din tenisul feminin românesc. Irina Begu, Jaqueline Cristian, Irina Bara, Gabriela Ruse, Georgia Crăciun și Miriam Bulgaru au confirmat participarea la evenimentul sportiv.
Câștigătoarea va pleca acasă cu 10.000 de dolari și va avea șansa să joace duminică (5 iulie, ora 16.30) un meci amical de dublu mixt cu Simona Halep, Horia Tecău și Marius Copil.

Condiții de top pentru participanții la Winners Open

Organizatorii Sports Festival și Winners Sports Club pregătesc pentru jucătoare circuite diferite de acces în incinta bazei sportive, pază pentru a restricționa accesul publicului, dezinfecție constantă zilnic, va fi limitată interacțiunea dintre jucătoare și personal și se vor lua toate măsurile de siguranță. Jucătoarele, staff-ul și personalul vor fi încurajați de asemenea să respecte măsurile recomandate de siguranță și distanțare.
În plus, meciurile se vor juca cu personal tehnic redus, doar un arbitru de linie și cel de scaun, copiii de mingi vor purta mănuși iar jucătoarele își vor lua singure prosoapele. Mingile se vor schimba la 7 și la 9 game-uri și vor fi dezinfectate cu lampă UV.
Patrick Ciorcilă, manager-ul turneului: “Industria sportivă și cea de evenimente din România au nevoie de susținere, acum mai mult ca niciodată. Am depus eforturi să organizam acest eveniment în condiții speciale, pentru a readuce jucătoarele pe teren. Susținerea și prezența echipei olimpice de tenis a României - Simona Halep și Horia Tecău, împreună cu Marius Copil, ne validează inițiativa. Bineînțeles, vom fi extrem de atenți la toate măsurile impuse de lege, astfel încât evenimentul să se deruleze în condiții de maximă siguranța pentru jucătoare și pentru toți cei implicați în organizarea lui.”
Tenis
Australian Open 2022 | Top 5 lovituri din prima zi de la Melbourne
ACUM 3 ORE
Australian Open
Președintele Serbiei, alături de Djokovic: "Ar fi fost tratat diferit dacă nu provenea din Serbia"
ACUM 3 ORE