Pentru Osaka este al doilea titlu consecutiv, după cel obținut în orașul natal, la Osaka, și al cincilea al carierei.
După un prim set în care Barty a controlat majoritatea schimburilor, nipona în vârstă de 21 de ani a revenit și și-a îmbunătățit majoritatea aspectelor din joc, dar mai ales serviciul, oferindu-i adversarei ei o singură șansă de break în tot meciul. Naomi Osaka a avut nevoie de doar un break în setul doi și de două break-uri în manșa decisivă pentru a se impune în finala competiției din China.

Naomi Osaka, în mare formă înaintea Turneului Campioanelor

Australian Open
Simona Halep are o favorită la Australian Open 2022! "Îi doresc să câștige, ea chiar merită!"
ACUM 15 ORE
Fostul lider mondial din WTA a trecut la Beijing de Pegula, Petkovic, Riske, Andreescu, Wozniacki și Osaka, cedând doar două seturi în tot turneul. Ea a ajuns la zece victorii consecutive în circuitul feminin de tenis și traversează o perioadă excelentă, asta după ce s-a despărțit de antrenorul ei, Jermaine Jenkins. În prezent, nipona lucrează cu tatăl ei, Leonard Francois. După victoria obținută în finala de la Beijing, Osaka a primit în clasament 1000 de puncte, în timp ce Barty s-a ales cu 650 de puncte.
Se simte foarte bine. Pentru mine, acesta este principalul obiectiv. După ce am pierdut la US Open – nu vreau să spun că am plănuit totul, dar chiar am meditat asupra acelei înfrângeri. Simt că am obținut acum ce mi-am dorit. Am simțit că nu sunt eu favorita în acest meci, asta m-a ajutat cumva. Din punct de vedere al rezultatelor, ea a avut un sezon 2019 mult mai bun, cred eu. E clasată mai sus decât mine. În primul set am fost foarte emoționată, cred că a fost evident. În setul secund am încercat să raționalizez totul, iar în setul decisiv am continuat să fac asta" a spus Naomi Osaka la finalul partidei cu Barty.
Osaka a cucerit de-a lungul timpului cinci titluri: Indian Wells, US Open (2018), Australian Open, Osaka și Beijing (2019). Ea a pierdut de două ori finala de la Tokyo (2016, 2018). De partea cealaltă, Ashleigh Barty rămâne cu șase titluri cucerite în carieră: Kuala Lumpur (2017), Nottingham, Zhuhai (2018), Miami, Roland Garros și Birmingham (2019) și alte cinci finale pierdute: Wuhan, Birmingham (2017), Sydney (2018), Sydney și Beijing (2019).
Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Medvedev, în semifinale, după o partidă ireală cu Auger-Aliassime
ACUM 19 ORE
Australian Open
Australian Open Live Blog | Berrettini - Nadal și Barty - Keys, primele semifinale
IERI LA 13:06