Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sabalenka și-a luat în serios rolul de lider mondial în clasamentul WTA: "Simt o mare responsabilitate"

Irina Aldea

Publicat 29/09/2023 la 14:12 GMT+3

Aryna Sabalenka a devenit în premieră lider mondial pe 11 septembrie, iar de atunci, bielorusa spune că simte o mare responsabilitate în poziția de ocupantă a locului 1 WTA.

Aryna Sabalenka, Beijing 2023

Credit imagine: Getty Images

Aryna Sabalenka se arată foarte entuziasmată să facă performanță la turneul WTA 1000 de la Beijing 2023 și recunoaște că simte că viața ei s-a schimbat de când este numărul 1. Aryna Sabalenka are așteptări mari de la turneul asiatic, dar simte și presiunea mediatică din cauza noului ei statut în tenisul mondial feminin.
Bielorusa așteaptă cu nerăbdare să debuteze la Beijing, acolo unde vrea să continue să își extindă avantajul față de Swiatek, apropiindu-se de următorul său mare obiectiv: să fie cea mai bună tenismenă a lumii la finalul sezonului 2023, iar semnele dinspre poloneză sunt pozitive pentru Sabalenka: Swiatek a fost eliminată la Tokyo încă din sferturi.
CITEȘTE ȘI:

Sabalenka și-a luat în serios rolul de lider mondial în clasamentul WTA

Sabalenka revine în competiție după câteva săptămâni de odihnă binemeritată. Bielorusa va debuta la Beijing împotriva unei foste campioane de Grand Slam: Sofia Kenin: "Este foarte special să mă întorc în China, și cu atât mai mult ca număr 1 mondial. Sunt în continuare motivată să continui să fac lucruri importante, indiferent cât de greu mi-a fost să ajung în top, acum nu mă voi relaxa și nici nu îmi voi pierde dorința. Vreau să termin acest sezon fiind cea mai bună jucătoare din lume și să rămân în această poziție cât mai mult timp posibil.
De fiecare dată când ating un obiectiv, îmi stabilesc altele noi, iar acesta este foarte interesant, așa că vreau să dau tot ce am mai bun din tenisul meu aici, la Beijing. Am lucrat mult la voleu, sunt hotărâtă să urc mai mult la fileu și să o fac decisiv. Consider că este necesar după ce am văzut cum a decurs finala de la US Open", a transmis Sabalenka, recunoscând că înfrângerea din finala de la US Open a afectat-o profund.
"Această situație este nouă pentru mine, încă mi se pare o nebunie să fiu acolo, pe locul 1 WTA. Știu că, în acest moment, reprezint tot tenisul feminin și asta generează o mare responsabilitate, dar nimic în mine nu s-a schimbat", a mai spus Aryna Sabalenka la conferința de presă premergătoare turneului.
Turneul ATP 500 de la Beijing se desfășoară în perioada 28 septembrie – 4 octombrie, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo