Un comunicat confidențial a fost publicat joi pe rețelele de socializare de către publicația Lanxiong Sports în care se arată decizia WTA de a anula toate turneele organizate în China dla finalul acestui sezon. Îngrijorarea este încă foarte mare privind pandemia de coronavirus, iar epicentrul acestui temut virus a pornit de altfel la Wuhan, însă situația din China a început să cunoască o nouă degradare în ultimele săptămâni.
Acest fapt i-a determinat pe șefii din WTA să ia o decizie radicală, dar necesară: să anuleze toate turneele care ar fi trebuit să aibă loc în China în acest final de sezon. Cel mai probabil, ATP se va conforma și va aplica aceeași măsură. Această hotărâre a WTA reprezintă practic o idee mai clară referitoare la turneul de final din 2020. Acesta este Roland Garros, al cărui ultim meci ar trebui să aibă loc pe 5 octombrie.
Australian Open
Alize Cornet, mesaj superb pentru Simona Halep! Ce i-a transmis fostului număr 1 mondial
ACUM 3 MINUTE

Turneele din China, anulate de WTA

După turneul de la Roland Garros, jucătoarele ar fi trebuit, în mod normal, să plece spre Asia, cu turnee planificate la Seoul, Beijing, Wuhan, Nanchang, Zhenzhou, Tokyo, Turneul Campioanelor din Shenzhen și Zhuhai. Cel mai probabil, anul acesta nu vom avea un Turneu al Campioanelor organizat în altă parte, asta pentru că nu există suficiente criterii pentru calificare, dar și pentru că situația pandemiei la nivel mondial nu este stabilă.
Președintele Asociației de Tenis Feminin (WTA), Steve Simon, a reacționat și el imediat și a transmis un mesaj cu referire la anularea tuturor turneelor din China: "Suntem foarte dezamăgiți pentru că toate turneele noastre de cea mai înaltă calitate din China nu vor putea fi organizate în acest an. Din păcate, această decizie afectează și cursa pentru Turneul Campioanelor. Oricum, ne conformăm și de abia așteptăm să revenim în China pentru tenis”.

Cum o afectează pe Simona Halep această decizie

Simona Halep a spus din primul moment că sănătatea este prioritară pentru ea, iar evenimentele organizate în zone de risc vor trebui să o aștepte pentru edițiile următoare. În urmă cu mai bine de o lună, campioana noastră a declarat că va sări cel mai probabil peste competițiile din Statele Unite ale Americii și Asia. În acest moment, sportiva noastră s-a înscris la două turnee din Europa: la Palermo și Praga.
În urma deciziei luate de WTA, Simona Halep va rata o ediție a Turneului Campioanelor, însă chiar dacă s-ar fi ținut, este puțin probabil că a noastră campioană ar fi făcut deplasarea în China pentru turneul la care a atins finala în 2014, bifând cel mai bun rezultat al ei acolo.
Australian Open
Australian Open 2022 LIVE Blog, ziua 8 | Kanepi elimină numărul 2 WTA. Tsitsipas îl învinge pe Fritz
ACUM 5 ORE
Australian Open
După 9 ani, Halep poate pierde statutul de "racheta numărul 1 a României". Cîrstea pune presiune
ACUM 7 ORE