Elina Svitolina, locul 8 WTA, a învins-o miercuri la Shenzhen pe Simona Halep, locul 5 WTA, în al doilea meci din cadrul grupei violet, scor 7-5, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 40 de minute de joc.Campioană en-titre la Shenzhen, ucraineanca este prima jucătoare din cele opt aflate la Turneul Campioanelor care obține calificarea în semifinale.
Presa internațională a reacționat imediat și a comentat pe marginea victoriei uriașe obținute de Elina Svitolina în fața Simonei Halep. Jucătoarea de tenis din Ucraina nu a avut anul acesta un sezon mulțumitor. Svitolina nu a cucerit în acest sezon competițional niciun titlu, însă are șansa de a-și apăra titlul.

Presa internațională, după înfrângerea Simonei Halep la Turneul Campioanelor

Tenis
Lovitura anului: Emma Răducanu este sfătuită să-l ia ca antrenor pe Darren Cahill
ACUM 6 ORE
"Campioana en-titre, Elina Svitolina, a devenit prima jucătoare la ediția din acest an care se califică în semifinale la Turneul Campioanelor din Shenzhen după victoria în două seturi cu Simona Halep în grupa violet. De o oră și 39 de minute a avut nevoie Svitolina pentru a o învinge pe Simona Halep. În afară de cât de strâns și disputat a fost primul set, terenul a devenit și mai greu de împărțit când setul secund a început. Ambele jucătoare au folosit fiecare unghi al terenului pentru a reuși mai multe manevre, dar Svitolina a gestionat mai bine lucrurile, iar asta s-a văzut pe tabela de marcaj", au notat cei de la WTA.
"Campioana en-titre, Elina Svitolina, a învins-o pe Simona Halep și a devenit prima jucătoare calificată în semifinalele Turneului Campioanelor 2019", au scris cei de la BBC, în timp ce francezii de la L’Equipe au notat și ei: "Svitolina a dominat-o pe Halep și s-a calificat în semifinale. Ucraineanca s-a impus facil în fața româncei". De asemenea, și The Guardian a scris despre victoria Elinei Svitolina la Shenzhen: "Elina Svitolina a câștigat un meci fizic cu Simona Halep și și-a asigurat calificarea în semifinale. Halep a încercat toate loviturile de care dispune, dar pur și simplu n-a reușit să doboare defensiva Svitolinei".
Tenis
Topul câștigurilor din tenis în 2021, eclipsat de Emma Răducanu! Ce loc surpriză ocupă Simona Halep
IERI LA 13:20
Tenis
Mesaj emoționant al lui Darren Cahill după despărțirea de Simona Halep! Ce a postat antrenorul
22/09/2021 LA 20:40