Daniel Dobre o cunoștea pe Simona Halep înainte ca ea să devină sportiva de azi și a observant îndeaproape evoluția ei în tenis. Dobre a început să lucreze cu Halep în 2007, cu un an înainte ca Simona să se impună în proba de junioare la Roland Garros, iar în 2014 a fost în boxa oficială când românca s-a calificat pentru prima dată la Turneul Campioanelor și a învins-o în premieră pe Serena Williams. La mai puțin de cinci ani de atunci, Dobre s-a aflat în boxa Simonei și la Wimbledon. Halep a învins-o din nou pe Serena Williams pentru a cuceri al doilea ei titlu de Grand Slam.
Vorbind cu jurnaliștii prezenți la Shenzhen, Dobre a fost întrebat, printre altele, care este diferența dintre vechea Halep și noua Halep: "Diferența este mare. Lucrurile principale, comportamentul ei sunt tot acolo. Este o luptătoare, e foarte ambițioasă, concentrată, foarte intensă în tot ceea ce face. Nu contează dacă este pe teren sau în afara lui, ea este 100% acolo. A învățat mai mult despre ce simte când este pe teren și în afara lui. La început, era supărată când lumea vorbea urât despre ea, dacă oamenii nu înțelegeau comportamentul ei. Acum s-a schimbat, poate trece peste. Acest lucru a fost cu adevărat dificil la ea. Citea ziarul, citea ce spuneau oamenii despre ea. Nu era foarte bine. Alt lucru care s-a schimbat... înainte era foarte supărată când pierdea meciuri. Câteodată nu poți vorbi cu ea după o înfrângere vreo două sau trei zile. Era foarte tristă în privința asta. Acum, nu e ca și cum nu i-ar păsa că pierde – îi pasă mult dacă pierde, dar a învățat să controleze mai bine emoția. De asemenea, ea și-a îndeplinit majoritatea obiectivelor pe care le avea. Este mai ușor de acceptat acum. Este mai matură, dar în același timp lucrează din greu. Are și un psiholog, Darren o ajută foarte mult cu stitlul lui de viață australian, este foarte diferit față de cel românesc. Este mult mai pozitiv. Ea își dorește asta și știe că este mai bine pentru ea".

Dobre, despre ce reprezintă Simona Halep în România

Tenis
Patrick Mouratoglou, mesaj emoționant de ziua Simonei Halep! Ce a postat antrenorul
IERI LA 07:46
Tehnicianul roman a fost de asemenea întrebat despre ce reprezintă Simona Halep în România. "În primul rând, trebuie să înțelegeți situația sportului în România, care a fost una dintre cele mai mari forțe în perioada comunistă, înainte de 1990. La Jocurile Olimpice eram în Top 5, aveam campioni în gimnastică, handbal, fotbal, tot. Acum, o avem doar pe Simona la acest nivel. Dacă te gândești la toată atenția pe care o primeau înainte sute de oameni din sport, acea atenție se îndreaptă acum doar spre Simona. Este de necrezut. Oriunde merge, toată lumea vrea o poză cu ea, vrea să-i vorbească. Are de asemenea probleme cu oamenii pentru că unii cred că dacă a câștigat o data, poate câștiga mereu. Când pierdea meciuri, unii oameni erau foarte răi cu ea, multe lucruri urâte se scriau în presă", a spus Daniel Dobre la Shenzhen.
https://i.eurosport.com/2019/10/28/2705177.jpg
"După Wimbledon, poziția ei este mult mai înaltă acum. Toată lumea se gândea că a câștigat la Roland Garros și a fost cumva o surpriză, că nu va fi capabilă să o facă din nou. Au văzut cu toții cât de bună a fost la Wimbledon. Nimeni nu a mai câștigat acolo din România. Ilie Năstase a fost atât de bun, atât de mare. Virginia Ruzici, numărul 7 în lume, a câștigat Roland Garros. Este foarte dificil să descriu. Prezentarea trofeului pe care a avut-o pe stadion, 30,000 de oameni au venit. Sunt o mulțime de meciuri de fotbal la care nu se adună 30,000 de oameni. Poziția ei este uriașă pentru că nu există alți oameni din sport de asemenea valoare, dar și pentru că reprezintă un model pentru ceilalți. Modul în care se antrenează, în care și-a construit cariera, a dat totul pentru tenis. Nu a avut același stil de viață pe care-l au fetele. S-a concentrat doar pe tenis. Este o valoare a muncii. În România, nu avem prea multe exemple ca acesta. România este o țară în care munca nu este apreciată așa de mult. Dacă poți trăi bine fără să muncești, atunci ți se întâmplă cel mai bun lucru. Nu este frumos să spun asta, dar așa este România acum. Exemplul pe care Simona îl oferă este un exemplu despre cum poți obține tot ce vrei dacă muncești din greu și crezi. Atât de mulți oameni apreciază asta", a concluzionat Dobre.
Tenis
Simona Halep, la 31 de ani. Cu ce rămâne după un sezon în care ne-a adus aminte de "vintage Simo"
IERI LA 09:59
Tenis
ESPN a făcut deja predicțiile pentru 2023! Surpriză mare: La ce turneu major se impune Simona Halep
26/09/2022 LA 15:00