Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tragerea la sorți la Turneul Campioanelor | Simona Halep își află adversarele de la Shenzhen

Irina Aldea

Actualizat 25/10/2019 la 15:04 GMT+3

Simona Halep, ocupanta locului 5 în clasamentul WTA, și-a aflat adversarele de la Turneul Campioanelor. Românca se află la cea de-a șasea calificare consecutivă la turneul final unde vor concura doar cele mai bune opt jucătoare de tenis din sezon.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep și-a aflat adversarele la Turneul Campioanelor! La cea de-a 49-a ediție a turneului final (la simplu), Simona are parte de dueluri foarte interesante.
Simona Halep a fost repartizată în grupa violet alături de Bianca Andreescu, Karolina Pliskova și Elina Svitolina. În grupa roșie au fost repartizate Ashleigh Barty, Naomi Osaka, Petra Kvitova și Belinda Bencic. În curând vom afla și ordinea de joc de la Shenzhen.
Începe tragerea la sorți!
Fostul lider mondial din WTA a ajuns la Shenzhen în urmă cu câteva zile, iar vineri își află și adversarele din grupă. La ediția de anul acesta vor participa Ashleigh Barty, Karolina Pliskova, Naomi Osaka, Simona Halep, Bianca Andreescu, Petra Kvitova, Elina Svitolina și Belinda Bencic. Rezervele disponibile la Shenzhen, conform clasamentului, sunt Serena Williams, Kiki Bertens, Johanna Konta și Sofia Kenin.
Simona Halep
Ultima calificată, Belinda Bencic, a obținut calificarea la turneul final la turneul de la Moscova. Jucătoarea de tenis din Elveția a învins-o pe Kristina Mladenovic și a primit biletul spre Shenzhen, turneu care se va desfășura în perioada 27 octombrie – 3 noiembrie. Campioana en-titre este Elina Svitolina. Ucraineanca a învins-o în finala din 2018 pe Sloane Stephens.

Simona Halep află cu cine se va confrunta la Turneul Campioanelor

Pentru Simona, ediția de anul acesta va reprezenta cea de-a șasea prezență consecutivă la ultimul cel mai important turneu al sezonului. "Este o onoare pentru mine să mă calific la Tuneul Campioanelor din Shenzhen. Este întotdeauna un obiectiv pentru mine să obțin această calificare și sunt încântată de posibilitatea de a evolua și în acest an. Am mai fost în Shenzhen, așa că mă bucur că voi reveni și că mă voi reîntâlni cu fanii de acolo", a declarat Simona Halep pentru site-ul oficial al WTA.
Jucătoarele vor fi împărțite în două grupe formate din câte patru jucătoare. Primele două clasate din grupe se vor califica în semifinale. . Concurentele care se impun în grupe câștigă câte 125 de puncte în clasamentul WTA. Calificarea în finală reprezintă 330 de puncte WTA, iar campioana va primi 750 de puncte + cele acumulate în grupă, un maxim de 1500 de puncte, cu 500 de puncte mai puțin decât la un turneu de Grand Slam. Cea mai bună performanță a Simonei Halep la Turneul Campioanelor a avut loc chiar la prima ei apariție, în 2014, când a ajuns până în finala competiției. Ea a fost acolo învinsă de Serena Williams.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo