Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pliskova, cuvinte mari despre Simona Halep, înainte de finala grupei

Cristian Mihală

Actualizat 30/10/2019 la 17:45 GMT+2

Karolina Pliskova anticipează un joc superb vineri, când cehoaica o va întâlni pe Simona Halep, în partida care va stabili locul secund în grupa violet. Sportiva antrenată de Conchita Martinez a vorbit la superlativ despre campiaona noastră.

Halep Pliskova

Credit imagine: Eurosport

Simona Halep (28 ani, nr. 5 WTA) a pierdut al doilea meci de la Turneul Campioanelor. Fostul lider mondial a fost învinsă de Elina Svitolina (25 ani, nr. 8 WTA), în două seturi, scor 7-5, 6-3, după o oră și 40 de minute de joc. După confruntarea româncei, pe arena din Shenzhen au intrat Karolina Pliskova şi Bianca Andreescu, dar sportiva din Canada s-a văzut nevoită să se retragă la scorul de 6-3 pentru adversară.
Pliskova - Halep devine în acest context o adevărată finală, învingătoarea din acest duel urmând a o urma pe Svitolina, în semifinale, din grupa violet.
Extrem de bune prietene, Karolina şi Simona au jucat de 11 ori împreună, românca impunându-se în 7 dintre dispute. Cele două se cunosc foarte bine, iar Pliskova anticipează un duel pe cinste. Totodată, cehoaica a ţinut să o complimenteze pe Simo, despre care spune că oferă un tenis extrem de atractiv pentru privitori.
"Ar trebui să fie un meci incredibil. Sunt sigură că va fi o partidă foarte bună pentru că ea reuşeşte să pună multe mingi înapoi. Consider că tenisul cu ea e întotdeauna superb de privit. Bineînţeles, pentru mine va fi mai greu, pentru că vor fi foarte multe raliuri lungi", a spus Karolina Pliskova.

Turenul Campioanelor | Simona Halep: "Vreau neapărat să câştig!"

De partea cealaltă, Halep a trecut deja peste eşecul contra Svitolinei şi speră să fie suficient de odihnită vineri, pentru a forţa calificarea în penultimul act. Simona a explicat că va încerca să îşi impună jocul, fără a se gândi la scor sau la presiunea generată de miza partidei.
O să mă focusez pe jocul meu. Voi avea un plan de joc și voi ști ce este de făcut pentru a câștiga. Vreau neapărat să înving, obiectivul principal este calificarea în semifinale. Am deja 4 ani fără să ies din grupe. Dar vom vedea. Am speranțe că mă voi recupera, în acest moment sunt puțin obosită, și am speranțe că voi juca mai bine decât azi | Simona Halep

Clasamentul grupei violet

1. Elina Svitolina - 2 puncte (4-0)
2. Karolina Pliskova - 1 punct (2-2)
3. Simona Halep - 1 punct (2-3)
4. Bianca Andreescu 0 puncte (1-2)

Au mai rămas de jucat din grupele Turneului Campioanelor

Joi, grupa roșie
  • Kiki Bertens - Belinda Bencic
  • Ashleigh Barty - Petra Kvitova
Vineri, grupa violet
  • Bianca Andreescu/Sofia Kenin - Elina Svitolina
  • Simona Halep - Karolina Pliskova
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo