Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prima reacție a lui Barty după ce a câștigat Turneul Campioanelor și cel mai mare premiu din istorie

Cristian Mihală

Actualizat 03/11/2019 la 15:45 GMT+2

Ediția din 2019 a Turneului Campioanelor a fost câștigată de Ashleigh Barty (Australia; 1 WTA). În finală, ea a trecut în minimum de seturi, după o oră și 28 de minute, de Elina Svitolina (Ucraina; 8 WTA). Scorul a fost 6-4; 6-3, iar la final sportiva din Australia a vorbit la superlativ despre realizările din 2019.

Barty

Credit imagine: Eurosport

La începutul anului, Barty era pe locul 15 în lume și, după cum singură a dezvăluit de curând, spera să intre în rândul celor mai bune 10 din clasamentul WTA. Ce a urmat e o poveste superbă: australianca s-a impus la Roland Garros, apoi la Birmingham, ajungând pe primul loc în lume. Finalul de stagiune a fost la fel de impresionant, câștigând Turneul Campioanelor pentru cel mai mare premiu din istoria tenisului: 4,4 milioane de dolari.
Barty a devenit prima jucătoare din Australia din ultimii 43 de ani care să câștige Turneul Campioanelor. Ultima care a reușit o astfel de performanță a fost Evonne Goolagong Cawley (1976). Ca atare, sportiva de la Antipozi nu putea fi mai fericită, mai ales că adversara din ultimul act, Svitolina, o învinsese în toate cele 5 întâlniri directe de până acum.
"A fost un an remarcabil. Astăzi am intrat pe teren cu un singur gând: să lupt până la final. Nu aș fi putut să fiu mai mândră de mine, după acest sezon fantastic", a spus Barty, pentru ca apoi să vorbească de disputa din finală, cu Svitolina: "Suprafața e una foarte lentă, așa că a trebuit să profit de fiecare șansă care mi s-a ivit. Am forțat, pentru a încheia mai repede punctele, pentru că ea e redutabilă în schimburile lungi. Sunt mândră de ce am reușit, vreau să le mulțumesc și celor din echipa mea. Am muncit incredibil și acum ne bucurăm pe deplin de un an de excepție".
Barty e a cincea jucătoare din istorie care câștigă Turneul Campioanelor la debutul în competiție. Anterior, Serena Williams, Maria Sharapova, Petra Kvitova și Dominika Cibulkova câștigaseră turneul la prima participare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo