Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Caroline Garcia, victorie în două seturi în fața Arynei Sabalenka, în finala Turneului Campioanelor

Bianca Dumitru

Actualizat 08/11/2022 la 07:25 GMT+2

Caroline Garcia s-a impus în finala Turneului Campioanelor, în această dimineață, în fața Arynei Sabalenka, devenind a doua franțuzoaică din istorie care cucerește acest trofeu.

Caroline Garcia lors du Masters féminin à Fort Worth en 2022

Credit imagine: Getty Images

Caroline Garcia și Aryna Sabalenka s-au înfruntat în finala Turneului Campioanelor, programată în această dimineață. Cele două sportive, ocupantele locurilor 6 și 7 în clasamentul mondial, au fost protagonistele unui meci echilibrat, la finalul cărui franțuzoaica a ieșit învingătoare.
Caroline Garcia s-a impus în două seturi, scor 6-7 (4), 4-6, după o oră și 42 de minute de joc, și și-a adjudecat cel mai important trofeu din cariera sa.
Garcia a devenit a doua franțuzoaică din istorie care câștigă Turneul Campioanelor, prima fiind Amelie Mauresmo, în 2005.
Citește și:
Prin acest succes, sportiva de pe locul 6 WTA și-a confirmat forma foarte bună în care s-a aflat în a doua parte a acestui sezon, în care a reușit să urce de pe locul 75 mondial în top 10, adjudecându-și 3 titluri și disputând semifinala US Open și o finală de Masters.
De-a lungul Turneului Campioanelor, în faza grupelor, Caroline Garcia le-a învins pe Coco Gauff și Daria Kasatkina, fiind învinsă de Iga Swiatek, iar în semifinale a trecut de Maria Sakkari.
De cealaltă parte, Aryna Sabalenka s-a impus în grupe în fața lui Ons Jabeur și a Jessicăi Pegula și a cedat în duelul cu Sakkari, iar în semifinale a învins-o pe Swiatek.
Finala Turneului Campioanelor a fost al cincilea meci direct între Garcia și Sabalenka, cele două având fiecare câte două victorii obținute înaintea partidei din această dimineață.
Turneul Campionilor se desfășoară în perioada 13-20 noiembrie și poate fi urmărit pe Eurosport, site-ul Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo