Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce poveste! Caroline Gracia va juca în semifinale la Turneul Campioanelor

Ion Alexandru

Actualizat 06/11/2022 la 07:50 GMT+2

Caroline Garcia a început 2022 pe locul 74 și a reușit să se califice între cele mai bune 4 jucătoare ale lumii la Turneul campioanelor după un meci epic. Garcia a învins-o cu 4-6, 6-1, 7-6(5) pe Kasatkina. Pentru un loc în finala din Texas, Garcia se va lupta cu Sakkari.

Caroline Garcia of France celebrates a point against Daria Kasatkina of Russia in their Women's Singles Group Stage match during the 2022 WTA Finals, part of the Hologic WTA Tour, at Dickies Arena on November 05, 2022 in Fort Worth, Texas.

Credit imagine: Getty Images

Caroline Garcia scrie povestea finalului de an în tenisul feminin. Jucătoarea din Franța a prins în ultimul moment Turneul Campionilor și va juca în semifinale. Jucătoarea de 29 de ani a început acest an pe locul 74, dar a urcat constant și iată că eforturile sale au fost răsplătite. Sezonul de hard american a fost punctul forte în această revenire, iar succesul de la Cincinnati și mai ales semifinala de US Open au dus-o la Turneul Campioanelor din Texas. La Fort Worth în meci decisiv pentru calificarea în semifinale, Caroline Garcia a fost ca un diesel. Kasatkina a câștigat primul set cu 6-4, dar jucătoarea din Franța cu origini spaniole a replicat tăios și setul al doilea i-a revenit cu 6-1. Setul decisiv de calificare în semifinale a fost foarte disputat și a început cu două break-uri.
După o oră și 20 de minute, Garcia s-a impus cu în tiebreak cu 7-5 și va juca semifinala cu Maria Sakkari din Grecia. Cine câștigă acest meci are de disputat finala cu câștigătoarea din meciul Iga Swiatek - Aryna Sabalenka.
Citește și:
"Încă nu realizez că sunt în semifinale. Am început acest an atât e departe de Top 8 și am realizat atât de multe încăt simt că visez. Voi munci la fel de mult și sper să continui la fel de bine" a spus Garcia după calificarea în semifinale la Fort Worth.

Iga Swiatek, pur și simplu prea bună

Liderul autoritar din WTA, Iga Swiatek a făcut o adevărată demonstrație de forță în ultimul meci din grupă cu Coco Gauff. Poloneza a stat pe teren doar 70 de minute și este la doi pași de primul trofeu la Turneul Campioanelor.
Iga Swiatek este într-o formă devastatoare. Victoriile identice, în două seturi 6-2, 6-3, din grupe cu Kasatikina au venit în 75 și respectiv 72 de minute. În meciul cu Gauff, Iga Swiatek a stat pe teren chiar mai puțin și s-a impus mai clar cu 6-0, 6-3. După 70 de minute de tenis aproape fără greșeală, poloneza a arătat că este cea mai în formă jucătoare din lume.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo