Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek, nemulțumită de WTA, după experiența de la Turneul Campioanelor: "Sper să se schimbe!"

Irina Aldea

Publicat 09/11/2022 la 12:49 GMT+2

Iga Swiatek a fost eliminată de la Turneul Campioanelor în faza semifinalelor. Liderul mondial din WTA și-a exprimat nemulțumirea pentru lipsa de atenție de care a avut parte turneul final destinat celor mai bune 8 jucătoare din 2022.

Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

După ce a părăsit Turneul Campioanelor duminică, în faza semifinalelor, Iga Swiatek a pus capăt unui sezon fantastic din toate punctele de vedere, în care a câștigat 67 de meciuri și a pierdut doar nouă. Fără zile de pauză între Turneul Campioanelor și Billie Jean King Cup, numărul 1 mondial a decis să renunțe la competiția pe echipe destinată națiunilor.
Întrebată ce părere are despre cum a decurs Turneul Campioanelor, poloneza a făcut apel la organizatori să calce pe urmele ATP începând de anul viitor, făcând referire la locul în care s-a jucat evenimentul anul acesta și lipsa de atenție. După ce a adus WTA în discuție, poloneza a declarat că înțelege totuși cât de dificil trebuie să fi fost pentru organizatori să ducă la bun sfârșit acest eveniment, date fiind circumstanțele.
CITEȘTE ȘI:

Iga Swiatek se plânge de WTA și cere măsurile luate în ATP

"Nu am experimentat niciodată Turneul Campioanelor ca în perioada sa de glorie, în ceea ce privește organizarea și faptul că WTA nu se grăbește cu nimic, dacă înțelegeți ce vreau să spun. Mi-ar plăcea ca acest turneu de final de an să se stabilească pentru anul viitor într-un singur loc și să facă de fapt un turneu la fel de mare cum a fost sau poate cum a făcut-o ATP. Dar, pe de altă parte, înțeleg de ce s-a întâmplat și, din punct de vedere comercial, probabil că este greu să faci un astfel de eveniment. Dar cred că dacă ATP poate face acest lucru, putem și noi", a declarat Swiatek.
Organizatorii Turneului Campioanelor au semnat un contract pe 10 ani cu Shenzhen din China, care a început în 2019. Cu toate acestea, din cauza restricțiilor stricte COVID-19 în vigoare în China, WTA a semnat un acord pe un an pentru a găzdui evenimentul în Texas: "Întotdeauna se vorbește despre diferențe de premii în bani. Și este destul de trist că WTA a fost oarecum lovită de Covid și de faptul că nu a avut un loc unde să joace înainte și să organizeze totul cum trebuie.
Dar, pe de altă parte, avem un exemplu în ATP, care a reușit să facă totul și chiar să mărească premiile în bani. Așadar, sperăm că data viitoare vom fi mai pregătiți. Știu că s-a întâmplat pandemia. Dar, pe de altă parte, majoritatea turneelor au reușit să ofere chiar mai mult sau la fel. Așa că sperăm că anul viitor acest lucru se va schimba", a adăugat ea.
Turneul Campionilor se vede în săptămâna 13 – 20 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo