Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Luptă intensă pentru Turneul Campioanelor 2022! 13 jucătoare își dispută ultimele 5 locuri disponibile

Irina Aldea

Publicat 19/10/2022 la 11:34 GMT+3

Maria Sakkari și Daria Kasatkina își mențin vii speranțele pentru calificare la Turneul Campioanelor, după ce au ajuns în optimi la Guadalajara. Alte 11 jucătoare se luptă pentru a ocupa ultimele 5 locuri disponibile la Turneul Campioanelor.

Iga Swiatek & Ons Jabeur

Credit imagine: Getty Images

Cursa pentru calificarea la Turneul Campioanelor se apropie de linia de sosire. Cu doar câteva zile rămase din sezonul competițional actual, 13 jucătoare sunt încă în cursă pentru ultimele 5 locuri disponibile. Maria Sakkari și Daria Kasatkina au câștigat marți pentru a rămâne în competiție, în timp ce speranțele Petrei Kvitova de a ajunge la Turneul Final au fost curmate de Bianca Andreescu.
Sakkari a învins-o pe Marta Kostyuk cu 6-4, 6-4 și a trecut temporar pe ultimul loc de calificare, deasupra Veronicăi Kudermetova, care joacă miercuri primul meci al turneului împotriva Donnei Vekic. Kasatkina rămâne pe locul șapte în clasament după ce a trecut fără probleme de Zhu Lin cu 6-1, 6-2. În prezent, 13 jucătoare se află în cursă pentru ultimele cinci locuri la Turneul Campioanelor din Texas, care încheie sezonul. Doar Iga Swiatek, Ons Jabeur și Jessica Pegula sunt sigure de calificare.
CITEȘTE ȘI:

Swiatek, Jabeur și Pegula și-au securizat locurile la Turneul Campioanelor! Alte 13 jucătoare se luptă pentru calificare

"Oricât de mult aș fi încercat să îndepărtez gândul Turneului Campioanelor, să mă păcălesc, nu pot", a declarat Kasatkina pentru WTA Insider. "Trebuie doar să accept această presiune și să o înfrunt așa cum pot. Este prima dată când chiar am șansa de a concura, nu ca rezervă, așa că este stresant. Dar la cum mă descurc pe teren, sunt destul de fericită. Nu mă aflu într-o poziție rea, iar după acest meci sunt într-o poziție și mai bună. De aceea, acesta a fost unul foarte important și acum simt că am scăpat de greutate. Această presiune este bună. Dacă la sfârșitul lui 2019 cineva îmi spune că peste trei ani vei avea presiunea de a merge la Trneul Campioanelor să joci, aș spune că glumește. Nu-mi vine să cred. Până acum este o problemă foarte bună pe care o am".
Vekic, care a ajuns în finala San Diego Open săptămâna trecută, este prietenă apropiată cu Sakkari și va încerca să-i facă o favoare sportivei din Grecia împotriva Veronikăi Kudermetova: "Ea joacă foarte bine. Știu că se luptă pentru Turneul Campioanelor. Voi încerca să o opresc de dragul meu și de dragul prietenilor mei care se află chiar în spatele ei, de asemenea, care cu siguranță își doresc ca eu să câștig".
Caroline Garcia, care se află pe locul cinci în clasamentul WTA Race, a reușit 13 ași pentru a trece de Rebecca Marino, venită din calificări, scor 6-7(2) 6-3 7-6(5). Bianca Andreescu a revenit de la 0-1 la seturi pentru a o învinge pe Petra Kvitova, punând capăt speranțelor dublei campioane de Grand Slam de a se califica la Turneul Campioanelor. Kvitova trebuia să ajungă în finală la Guadalajara pentru a avea șanse de calificare, dar a transformat doar patru din 12 șanse de break și a servit opt duble greșeli în fața campioanei US Open 2019, Andreescu. Campioana de la Wimbledon, Elena Rybakina, a învins-o pe Karolina Pliskova cu 7-6(5), 6-2 și a stabilit o confruntare cu Jessica Pegula, a treia favorită.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo