Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Turneul Campioanelor | Aryna Sabalenka s-a calificat în semifinale după o victorie cu Pegula

Ion Alexandru

Actualizat 05/11/2022 la 09:49 GMT+2

Se știu primele trei semifinaliste din Turneul Campioanelor de la Fort Worth: Iga Swiatek (1 WTA), Aryna Sabalenka (7 WTA) și Maria Sakkari (5 WTA). A patra va fi decisă de meciul Caroline Garcia (6 WTA) – Daria Kasatkina (8 WTA), care se dispută în această seară.

FORT WORTH, TEXAS - NOVEMBER 04: Aryna Sabalenka of Belarus reacts against Jessica Pegula of the United States in their Women's Singles Group Stage match during the 2022 WTA Finals, part of the Hologic WTA Tour, at Dickies Arena on November 04, 2022 in Fo

Credit imagine: Eurosport

Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka s-a calificat în semifinalele Turneului Campioanelor, după ce a reuşit să o învingă cu 6-3, 7-5 pe americanca Jessica Pegula, vineri la Fort Worth (Texas), clasându-se pe locul secund în Grupa Nancy Richey, după grecoaica Maria Sakkari.
Sabalenka (24 ani) rămâne astfel în cursa pentru cucerirea unui prim titlu în 2022, care ar fi al doisprezecelea din cariera sa şi, mai ales, cel mai prestigios, la cea de-a doua sa participare la competiţia de final de sezon din WTA Tour.
Ea o va înfrunta duminică pe poloneza Iga Swiatek, numărul unu mondial, prima clasată în Grupa Tracy Austin, care a dominat cu autoritate circuitul feminin în acest an, cu opt titluri câştigate, două dintre ele de Grand Slam, la Roland Garros şi US Open.
picture

Paris Masters : Djokovic a trecut lejer de Musetti, în două seturi și este în semifinale

Tunisianca Ons Jabeur, a doua jucătoare a lumii, a părăsit în schimb Turneul Campioanelor în faza grupelor, alături de Jessica Pegula (nr.3), după înfrângerea în două seturi, 6-2, 6-3, suferită vineri în partida cu Maria Sakkari (nr.5). Jabeur i-a uşurat însă misiunea adversarei sale, comiţând 31 de greşeli, faţă de 10 ale jucătoarei elene.
Sakkari, semifinalistă la Turneul Campioanelor şi anul trecut, are în palmares un singur titlu WTA, cucerit în 2019 la Rabat, precum şi patru finale pierdute în acest an (Sankt Petersburg, Indian Wells, Parma şi Guadalajara).
Ea va juca în penultimul act cu câştigătoarea partidei dintre Caroline Garcia (Franţa) şi Daria Kasatkina (Rusia), programată sâmbătă, când se va disputa şi întâlnirea dintre Iga Swiatek şi Coco Gauff din Statele Unite, deja eliminată.
Citește și:

Turneul Campioanelor mai bogat ca niciodată

Turneul Campioanelor este dotat cu premii în valoare totală de 5 milioane de dolari. O jucătoare poate pleca acasă cu 1,68 milioane de dolari dacă își adjudecă trofeul fără să piardă vreun meci. Iga Swiatek și Maria Sakkari sunt singurele sportive neînvinse până acum.
Se acordă 110.000 de dolari doar pentru participare, încă 110.000 de dolari pentru fiecare victorie din grupe, un bonus de 30.000 de dolari pentru calificarea în semifinale, 420.000 de dolari pentru accederea în finală și un premiu de 820.000 de dolari pentru o victorie în finală.
Sursa: Agerpres
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo