Simona Halep a fost eliminată, marți, din optimile de finală ale Madrid Open, de către Elise Mertens, cu scorul 6-4, 5-7, 5-7, la capătul unui meci care a durat două ore și 36 de minute de joc. A treia jucătoare a lumii o învinsese pe Elise Mertens ultima dată la turneul masters de la Miami, în două seturi, cu 7-5, 7-5.
Cele două s-au întâlnit până acum de 6 ori, singura victorie de până azi a jucătoarei din Belgia fiind cea din 2019, de la Doha, când Mertens s-a impus în 3 seturi, scor 3-6, 6-4, 6-3. Dubla campioană de Grand Slam din Constanța a câștigat turneul de la Caja Magica la edițiile din 2016 și 2017, în timp ce în 2014 și 2019 a ajuns până în finală.

Ce scriu marile publicații după eliminarea suferită de Simona Halep la Madrid

VTB Kremlin Cup
Mesajul Simonei Halep după eliminarea de la Kremlin Cup! Ce urmează pentru româncă
ACUM 8 ORE
WTA: "Mertens revine și produce surpriza în turul trei de la Madrid. Halep a avut un break în față atât în setul doi, cât și în cel decisiv, dar Mertens a recuperat și s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale Mutua Madrid Open".
L’Equipe: "Sezonul de zgură al Simonei Halep începe piano piano. Semifinalistă la Stuttgart unde a fost bătută sec de Aryna Sabalenka (6-3, 6-2), a treia clasată în ierarhia mondială nu a putut depăși faza optimilor la Madrid. Românca a debutat cu dreptul și a câștigat primul meci, dar nu a putut să continue la același nivel. Ea a avut probleme în special pe propriul serviciu cu 10 duble greșeli și un procentaj de 53 % la primul serviciu. De altfel, o astfel de eroare i-a adus victoria Elisei Mertens care va juca în sferturi cu Aryna Sabalenka".
Punto de Break: "Mertens a dat tonul și a reușit un meci excelent împotriva lui Halep. Au fost multe greșeli de ambele părți, iar câșigătoarea s-a decis abia la ultimepe puncte".
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
VTB Kremlin Cup
Simona Halep, eliminată în sferturile de finală de la Moscova de Maria Sakkari
ACUM 16 ORE
VTB Kremlin Cup
Simona Halep a vorbit despre retragere la Moscova! Ce le-a spus jurnaliștilor ruși
ACUM 18 ORE