Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Melbourne Summer Series | Pliskova, start apăsat. Williams - Pironkova, al 3-lea duel consecutiv!

Cezara Paraschiv

Actualizat 01/02/2021 la 15:11 GMT+2

Melbourne Summer Series | Serena Williams și Karolina Pliskova au obținut victorii categorice în turneul pregătitor pentru Australian Open, Yarra Valley Classic, nelăsându-le adversarelor decât câte cinci game-uri.

Serena Williams

Credit imagine: Getty Images

Serena Williams a câștigat fără emoții primul meci jucat în circuit după patru luni, 6-1, 6-4 în fața Dariei Gavrilova, fostă jucătoare de Top 20, dar în prezent pe locul 452 WTA. După ce în primul game al meciului a salvat patru mingi de break, americanca s-a desprins cu lejeritate, încheind partida fără să își piardă serviciul. Cea mai titrată jucătoare din Era Open a pășit apăsat spre faza optimilor, acolo unde se va întâlni din nou cu Tsvetana Pironkova. Duelul "mămicilor" Serena - Tsvetana devine un clasic al tenisului feminin în acest moment: sportiva din Bulgaria a revenit la US Open 2020 după o absență de trei ani, iar după un sfert de finală emoționant cu Serena la Flushing Meadows este programată să o înfrunte pe americancă pentru al treilea turneu consecutiv din tot atâtea jucate. Ce-i drept, Williams a abandonat înaintea duelului lor de la Roland Garros, însă senzația de "deja-vu" este, cu siguranță, una persistentă.
Simt că am fost stăpână pe situație și mi-am găsit ritmul. Încerc să pun în aplicare lucrurile pe care le-am antrenat. | Serena Williams
  • 27 de lovituri câștigătoare a reușit Serena Williams, având doar 15 greșeli neforțate în meciul cu Gavrilova

Melbourne Summer Series: Pliskova răsuflă ușurată

Un alt număr unu mondial, Karolina Pliskova, a obținut luni o victorie la fel de categorică în meciul său de debut la Yarra Valley Classic, 6-3, 6-2 în fața italiencei Elisabetta Cocciaretto. Favorita trei a trimis 30 de lovituri câștigătoare pe lângă adversara sa de 20 de ani, inclusiv 7 ași, și-a trecut în statistică un total impresionant de 18 mingi de break, iar mai departe se va duela cu americanca Danielle Rose Collins, cap de serie 13 și fostă semifinalistă la Australian Open. Pentru moment, prima victorie de la Melbourne în 2021 reprezintă o gură de oxigen necesară pentru Karolina, care pierduse în turul doi la Dubai în fața unei sportive din a treia sută mondială, Anastasia Gasanova.
Aveam nevoie de meciuri și cu siguranță mă bucur că am trecut mai departe. În special în setul doi am simțit că fac o treabă foarte bună. Am jucat din ce în ce mai bine și tot ce trebuie să fac acum este să îmi regăsesc ritmul de competiție în turnee. | Karolina Pliskova
România este reprezentată în turul doi la Yarra Valley Classic de către Ana Bogdan, care a trecut duminică de Rakhimova, iar marți, nu înainte de ora 9:30 a României, o va înfrunta pe liderul mondial Ash Barty.
picture

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo