Sorana Cîrstea, ocupanta locului 72 WTA, a obținut a șaptea victorie consecutivă în circuit (campioană la turneul ITF 100k de la Dubai) și a învins-o pe a doua favorită a turneului premergător Australian Open, Grampians Trophy, Belinda Bencic, ocupanta locului 12 în clasamentul WTA.
Sportiva noastră a gestionat foarte bine condițiile dificile de vânt puternic și s-a impus în minimum de seturi, scor 7-5, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 23 de minute de joc. Sorana Cîrstea se va duela pentru un loc în semifinalele competiției de la Melbourne cu învingătoarea meciului dintre Li și Kudermetova.
WTA Dubai
Sorana Cîrstea, prima româncă în turul 2 la Dubai! Cu cine va lupta pentru un loc în turul al 3-lea
ACUM 14 ORE

Sorana Cîrstea, parcurs perfect în circuitul WTA

Confruntarea din optimile de finală din cadrul Grampians Trophy a fost prima întâlnire dintre Sorana Cîrstea și Belinda Bencic în circuitul feminin de tenis, însă pentru elvețiancă, meciul cu Sorana a fost debutul în noul sezon competițional. Bencic a avut probleme la serviciu și a comis nu mai puțin de șapte duble greșeli.
În plus, nici nu a primit foarte multe cadouri din cealaltă parte a fileului. Sorana a avut un procentaj de 71% pe primul serviciu și o rată de conversie a punctelor de break de 56%, față de doar 40% cât a avut elvețianca. Primul set a fost echilibrat. Sorana și-a cedat prima serviciul în meci, la scorul de 1-2, însă Belinda nu a profitat și a cedat în game-ul următor. La scorul de 6-5 pentru Sorana, Bencic și-a mai pierdut o dată serviciul, iar manșa a doua a fost la îndemâna sportivei noastre, care a cedat o singură dată serviciul, spre deosebire de adversara ei, care a pierdut de trei ori pe propriul serviciu.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Tenis
Dezvăluirea surpriză a lui Genie Bouchard: Sorana Cîrstea a convins-o să-și schimbe sponsorul tehnic
05/03/2021 LA 10:24
WTA Lyon
Sorana Cîrstea, OUT în primul tur la turneul de la Lyon. Victorie clară pentru adversară
01/03/2021 LA 15:52