Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Halep debutează cu victorie în noul sezon: 6-4, 6-4 cu Potapova | Melbourne Summer Series LIVE BLOG

Cezara Paraschiv

Actualizat 01/02/2021 la 11:39 GMT+2

Simona Halep trece cu bine testul debutului oficial în sezonul 2021, obținând o victorie în minimum de seturi în fața rusoaicei Anastasia Potapova, scor 6-4, 6-4, într-o oră și 22 de minute.

Simona Halep | Melbourne Summer Series

Credit imagine: GOLFTV

Simona Halep confirmă statutul de principală favorită a turneului WTA 500 de la Melbourne, chiar dacă a avut parte de un test serios la primul meci oficial din 2021. Potapova a reușit să o provoace printr-un tenis agresiv pe româncă, evoluând la un nivel mult peste locul 101 pe care îl ocupă în prezent în WTA. Primele trei game-uri ale meciului s-au încheiat cu break, Halep preluând conducerea de îndată ce a reușit să câștige prima tură pe lansare. Soarta setului întâi a fost pecetluită acolo, românca apărându-și până la final serviciul.
În setul secund, Simona Halep a fost nevoită să își ridice nivelul, după ce Potapova a preluat conducerea 3-1. Românca a răspuns perfect și a închis partida așa cum și-ar fi dorit, în minimum de seturi, după o evoluție convingătoare.

Simona Halep - Anastasia Potapova: 6-4, 6-4. Desfășurarea game cu game a partidei din turul 2 la Gippsland Trophy, Melbourne Summer Series

Game, set, meci Simona Halep! Principala favorită a turneului Gippsland Trophy se califică în optimi!
Break Halep și românca va servi pentru victorie, la 6-4, 5-4. Simona apasă accelerația și Potapova este din nou în dificultate după un start excelent de game, în care a reușit să facă puncte în doi-timpi. De la 40-15, Halep face trei puncte consecutiv biciuind mingea aspru, își procură prima minge de break, apoi o a doua, rupând ritmul cu o scurtă care o ia total prin surprindere pe Potapova, lăsându-i româncei o finalizare lejeră. Dreapta în lung de linie îi aduce în cont game-ul.
Halep - Potapova, 4-4 în setul doi. Simona este nevoită să muncească din greu pentru a-și câștiga serviciul, în fața unei adversare extrem de inspirate, care face unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei sale. Halep face din nou puncte consecutive la un scor periculos, 30-30, încheind game-ul cu o nouă diagonală fabuloasă, găsind un unghi scurt excelent cu dreapta inversă.
Potapova stăvilește revenirea Simonei Halep, dând un nou examen de caracter. După ce s-a desprins rapid pe lansare la 40-0, comite dublă greșeală și o vede pe Halep, montată și autocritică după rataera unui rever, cum ajunge la un punct în urma sa, însă rusoaica a încheiat conturile evitând prelungirile.
Halep a simțit pericolul reprezentat de Potapova și a intrat "in the zone", egalând scorul, 3-3 în setul doi. As la început și final de game pe lansare, scurtă de nereturnat și un hold ca o dedicație pentru cele câteva riduri de îngrijorare apărute mai devreme pe fruntea lui Darren Cahill.
RE-BREAK Halep. Răspuns pe măsură al Simonei, care găsește o nouă viteză de joc și pune mai multă variație, lovind bine de pe ambele părți. Când reverul ei în lung de linie e pus "cu mâna" în colțul terenului semnele sunt excelente.
BREAK Potapova. Halep face punctul meciului pentru a egala la 15, acoperind terenul excelent în defensivă și executând lovituri de clasă. Însă mai departe vin două greșeli ușoare de pe dreapta, iar Potapova are, logic, primul break în setul doi, fiind jucătoarea mai constantă și mai inspirată.
Potapova salvează un game în care Halep a venit amenințător din urmă, de la 40-15. Rusoaica și-a păstrat însă cumpătul și revine în față, 2-1.
Ambele jucătoare își apără lansarea în start de set doi, la 30. Potapova este prima la linia de serviciu și în acest set doi, cu același joc la totul sau nimic, dar și cu o creștere sesizabilă per total în partidă. Halep răspunde, bazându-se în continuare pe serviciu.

Simona Halep câștigă un prim set competitiv, 6-4, în 38 de minute.

Primul set accentuează o dată în plus progresul făcut de Simona Halep la serviciu. Lansarea a funcționat excelent în câteva momente decisive în game-urile proprii (egalități și mingi de break): 3 ași, 3 din patru mingi de break anulate. Deși Potapova a început meciul pe modul atac-total, la finalul primului set românca a avut mai multe lovituri câștigătoare (11-7). O greșeală neforțată în plus pentru rusoaică (9-8).
În game-ul cu numărul 10, ultimul din primul set, numărul doi mondial întrerupe cu as la teu o serie de cinci puncte câștigate de Potapova. Iar rusoaica se clatină imediat, comițând o greșeală neforțată cum mai degrabă am văzut în start de meci. Din nou, atacurile sale devin acea armă cu două tăișuri, ce punctează alternativ pe tabelă, pentru ea sau Halep. La 30-30, Halep face din nou punct direct din primul serviciu (slice la exterior). Nu poate converti prima minge de set, însă multele opțiuni pe care le are acum la serviciu o ajută pe româncă să își procure a doua minge de set.
Potapova răspunde cu propriul hold la zero, iar Simona va servi pentru câștigarea primului set, la 5-4. Primul punct, închis de rusoaică printr-un contre-pied, a setat tonul acestui game.
Game alb pentru Simona, primul în acest meci: 5-3. Românca ține foarte eficient mingea pe centrul terenului, nelăsându-i Potapobei șansa de a ataca.
Halep - Potapova 4-3. Un game bun de serviciu pentru rusoaică. Halep a punctat printr-un rever marcă înregistrată, însă Potapova închide conturile reușind să o deplaseze excelent pe româncă. Încearcă tot mai des să o alerge pe Simona și să puncteze decisiv pe contre-pied, însă nu a avut prea mult succes.
Halep - Potapova 4-2. Simona își apără lansarea, chiar dacă trece pe la egalitate, iar serviciul doi i se întoarce destul de apăsat de la rusoaică. Apar câteva erori neobișnuite (dreapta, apoi un smash la care Simona nu a avut timing optim). Românca revine însă cu o reușită la un drive dificil, iar serviciul o duce mai departe peste linia de finiș a game-ului șase.
Potapova răspunde cu prima tură pe lansare fără minge de break. Halep rămâne în avantaj, 3-2. Potapova a urcat puțin la serviciu, ajunge ușor la 40-0 inventând o scurtă de efect, iar mai apoi evită prelungirile folosindu-se bine de rever. Sunt și câțiva spectatori în tribune.
Halep este prima jucătoare care își câștigă serviciul în acest meci! Se desprinde la 3-1. Deși Simona are avantaj clar prin prisma frecvenței primului serviciu (80% față de 45%), agresiva Potapova găsește un rever decisiv în lung de linie pentru a pune presiune pe tabelă și are din nou minge de break după prima dublă greșeală comisă de eleva lui Darren Cahill. Halep anulează cu risipă de efort, însă în următorul raliu este sufocată și greșește. Pe al doilea break point din game, Halep găsește primul as, iar după un punct făcut cadou româncei de fileu (mingea a atins de două ori la rând banda), constănțeanca trimite un al doilea as, tot spre exterior.
Al treilea break consecutiv în meciul Halep - Potapova. Returul este lovitura care o ajută cel mai mult în aceste minute pe Simona. Potapova este ultra-agresivă, încearcă să atace orice minge, iar numărul de greșeli neforțate din dreptul ei este deja destul de mare. Când Halep nu reușește să o țină în defensivă, este și eficientă.
Re-break Potapova. Sunt minutele obișnuite de tatonare în start de meci, iar Simona nu reușește să se desprindă aici. Jucătoarele nu au câștigat încă punct pe serviciul doi în acest meci, iar românca nu anulează decât prima din două mingi de break cu urcare la fileu. O statistică amuzantă: Halep nu a fost învinsă pânî acum de nicio rusoaică numită Anastasia (8-0 versus Pavlyuchenkova)
Break Halep în start de meci, după un retur câștigător! Potapova joacă agresiv primul punct al partidei, pornind decisă spre fileu. Fără ca Potapova să se poată baza pe primul serviciu, în punctele prelungite Halep are un plus clar, iar rusoaica greșește. Un forehand ratat îi oferă dublu break-point Simonei, care trimite o diagonală de rever pur și simplu prea bună, la retur, pentru 1-0.
  • Precedentul meci oficial pentru Halep: 4 octombrie, la Roland Garros, când a fost învinsă de Iga Swiatek.
  • Potapova a câștigat tragerea la sorți și alege să înceapă meciul la serviciu. Recapitulăm regulile din Melbourne Summer Series: se joacă fără arbitri de linie, cu arbitraj video în timp real, fără celebrul "on-court coaching", ceea ce înseamnă că australianul Darren Cahill nu va putea coborî din lojă pentru a-i da sfaturi Simonei, însă în compensație staff-ul poate face coaching direct din tribună.
Meciurile de pe Margaret Cour Arena s-au încheiat. Așteptăm startul partidei dintre Simona și Potapova, o stea în ascensiune a tenisului din Rusia. Învingătoarea va juca mai departe fie cu Laura Siegemund (cap de serie 16 pe tablou), fie cu reprezentanta gazdelor, Destanee Aiava (20 ani, 215 WTA, meci programat abia marți). Iată cum s-a pregătit Simona, duminică:

Melbourne Summer Series: primul meci oficial pentru Simona Halep

Simona Halep își începe oficial sezonul 2021 în prima zi a lunii februarie, în Melbourne Summer Series, la Gippsland Trophy. Simona este principala favorită a acestui turneu WTA 500 disputat în complexul care va găzdui și primul turneu de Mare Șlem al anului (8-21 februarie, în direct pe Eurosport și Eurosport Player), în zona creată în jurul terenului "Margaret Court".
Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) o înfruntă pe rusoaica Anastasia Potapova (19 ani, 101 WTA), în turul secund al ani, Gippsland Trophy, care a trecut autoritar în primul tur de americanca Whitney Osuigwe (18 ani, calificată pe tabloul principal la Australian Open). Potapova, fost număr unu al junioarelor, a închis partida cu Osuigwe în doar 50 de minute, scor 6-3, 6-0.

LIVE BLOG: Simona Halep - Anastasia Potapova, în turul doi la Gippsland Trophy

"Am avut nevoie de un pic de oxigen azi, după două săptămâni de carantină", a declarat Halep după demonstrativul pe care l-a câștigat vineri, la Adelaide, în fața liderului mondial Ash Barty.
Adversara sa, Potopova, a mai disputat un turneu în acest an, la Abu Dhabi, fiind învinsă acolo de Maria Sakkari.
Partida Simona Halep - Anastasia Potapova poate fi urmărită în format LIVE BLOG pe Eurosport.ro și la TV pe Digi Sport 2.

Australian Summer Series: Monica Niculescu, adusă de urgență să joace la simplu. Însă a pierdut

Monica Niculescu (145 WTA) a intrat în ultimul moment pe tabloul principal de simplu la Gippsland Trophy, înlocuind-o pe Zarina Diyas (Kazahstan), care s-a îmbolnăvit.
picture

Monica Niculescu

Credit imagine: PA Sport

Luni dimineață, Monica a și jucat deja în primul tur, însă nu a rezistat în fața Laurei Siegemund (Germania, 51 WTA). Siegemund a învins-o pe Monica Niculescu, 7-5, 6-4, după aproape două ore de luptă. Românca a început excelent, câștigând două break-uri în start de meci, însă Siegemund a revenit și apoi a gestionat mai bine finalurile de set, calificându-se astfel în turul doi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo