Tenisul feminin lucrează din greu la strategia pentru a diminua impactul pe care criza coronavirusului îl are asupra sa, dar și pentru a face următorul pas în lupta pentru uniformizarea cu circuitul masculin. După ce în urmă cu doar câteva zile s-a anunțat faptul că WTA va adopta categoriile de turnee existente în ATP, miercuri a fost lansată o campanie de re-branding, ca o adaptare la timpurile complicate pe care planeta le înfruntă.
Dacă în urmă cu aproximativ un an și jumătate WTA punea accent pe autenticitatea și diversitatea individuală de la nivelul circuitului, printr-o campanie de marketing fără precedent în ultimii cinci ani intitulată "It Takes", acum se mută subtil accentul spre colectiv, forța vitală a tenisului și fani. Iar sloganul a devenit: "WTAForTheGame".
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38
WTA a lansat o nouă identitate vizuală a circuitului, atât pe rețelele de socializare, cât și pe site-ul oficial. Afișul de lansare are în prim-plan sportive născute dincolo de 1 ianuarie 1993: liderul mondial Ashleigh Barty, Naomi Osaka și Cori Gauff, dar și pe Kristina Mladenovic și Timea Babos, ca exponente ale jocului de dublu. Însă Simona Halep (29 ani) se numără și ea printre sportivele care participă la relansarea WTA, cu un mesaj personalizat.
https://i.eurosport.com/2020/12/02/2947862.jpg

Invitația Simonei Halep

Simona Halep, deținătoarea titlului de la Wimbledon și a doua jucătoare a lumii, își invită fanii să descopere "noua eră" WTA, într-o călătorie pe care și-a asumă altruist: afirmând: "Nu joc pentru mine. Joc pentru tenis și pentru ceva mult mai important."
Așa cum s-a întâmplat și în precedentele campanii WTA, jucătoarele și-au ales un element care le definește. Astfel, Simona Halep adaugă: "Joc pentru Fani", în timp ce noua campioană de la Roland Garros Iga Swiatek afirmă că joacă pentru "a doborî bariere", Mladenovic - pentru emoții, Monica Puig - pentru glorie, iar Petra Kvitova a ales cuvântul-cheie "luptă" pentru a completa aceeași frază, "Joc pentru...".

WTA urmează modelul ATP de organizare a turneelor

Roger Federer a lansat un apel puternic la începutul pandemiei, prin care îndemna la o fuziune între ATP și WTA. În frunte cu Rafael Nadal, Andy Murray și Simona Halep, foarte mulți jucători și jucătoare de tenis s-au declarat în favoarea acestei unificări, însă la restartul competițional post-pandemie ideea părea compromisă, după ce WTA și ATP au reluat la date diferite circuitele, au avut politici diferite în ceea ce privește redistribuirea premiilor în bani, iar în cele din urmă la feminin a fost secetă în ceea ce privește numărul de turnee reprogramate, spre deosebire de ATP.
Tenisul feminin face însă acum un pas important, anunțat de președintele WTA, Micky Lawler: își reorganizează structura calendarului după modelul ATP. Începând cu 2009, tenisul masculin a funcționat cu o stratificare clară a turneelor: în urma Grand Slam-urilor existau trei categorii de turnee: nouă turnee Masters 1000, turnee de 500 de puncte și turnee de 250 de puncte, plus Turneul Campionilor. WTA, în schimb, avea cinci categorii de turnee: patru turnee "Premier Mandatory" (care obținuseră premii egale cu corespondentele lor Masters 1000 de la masculin organizate la Indian Wells, Miami și Madrid, plus Beijing), cinci turnee "Premier 5", turnee "Premier", International şi 125K (un hibrid echivalent cu circuitul "Challenger" extrem de bine reglementat în ATP).
Astfel, turneele "Premier Mandatory" şi "Premier 5" vor deveni, oficial, "WTA 1000", cele din categoria "Premier" vor fi WTA 500, "International" - WTA 250. Însă, acest lucru nu schimbă, pentru moment, decât numele "comerciale": WTA a transmis oficial că nu va exista o corelație clară cu punctele acordate (ca în ATP - în prezent, un turneu Premier 5 valorează 900 de puncte, față de Premier Mandatory - 1000 puncte) și nici nu s-a luat o decizie în ceea ce privește ajustarea premiilor în bani.
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02